Nyheter

Årets JSM i rytmisk gymnastik avgjordes i Kristianstad Arena under helgen. Det var cirka 60 individuella gymnaster, nio stycken duokombinationer och någon trupp samlade under de båda tävlingsdagarna som pågick till sent lördag kväll och startade tidigt söndag morgon. För Landskrona Kvinnliga GF tävlade Maiah Hantoft och Maria Koroleva.

I lördags avgjordes en mindre internationell tävling i rytmisk gymnastik i Taastrup strax söder om Köpenhamn. På plats fanns klubbar från Danmark, Norge och Sverige samt en del gymnaster från Ukraina. Landskrona Kvinnliga GF var på plats med fyra gymnaster; Maria Koroleva, Maiah Hantoft, Matilda Westin och Liusiya Koroleva.

För 25:e gången arrangerades Nevis Cup, en mindre internationell tävling i rytmisk gymnastik i Staffanstorp i helgen. Det var klubbar från fem nationer inklusive Sverige på plats i Hagalidhallen. På söndagseftermiddagen var det även dags för Sydstegen 4.

Landskrona Kvinnliga GF har varit på internationell tävling i Visoko, en liten ort utanför Sarajevo i Bosnien. Med från LKGF var Maria Koroleva, Maiah Hantoft och Matilda Westin. Totalt var det 150 startande gymnaster från fem länder. Det fanns kategori A, B och B light.

I lördags arrangerade Landskrona Kvinnliga GF tävling i rytmisk gymnastik i Puls arena i Landskrona. Det var Sydstegen 3 för de yngre gymnasterna och JDM samt DM för de lite äldre.

I helgen var tre gymnaster samt en tränare i Maribor, Slovenien för internationellt tävlingsdeltagande på klubbnivå. Förutom Landskronagymnasterna fanns det deltagare från södra Europa, Chile och Australien på plats bland de 12 deltagande nationerna.

Hos Landskrona Kvinnliga Gymnastikförening får du prova de allra mest grundläggande delarna i rytmisk gymnastik. Aktiviteten sker både med och utan de fem handredskapen; rep, tunnband, boll, käglor och band. Vi tränar också koordination, flexibilitet, kullerbyttor, hjulningar, brygga och spagat.

Sista tävlingen för säsongen i rytmisk gymnastik var senior-SM som gick av stapeln i Uppsala under helgen 3-4 juni. Hela 40 gymnaster hade anmält sitt intresse av att visa upp sig individuellt under tävlingsdagarna. För Landskrona Kvinnliga GF fanns Sofie Bonde och Liusiya Koroleva på plats.

I helgen har det varit nationell samling i rytmisk gymnastik i Staffanstorp, då Riksserien 2 avgjordes. Landskrona Kvinnliga GF var på plats med fyra tävlande. Två juniorer och två seniorer.

Skapa din hemsida gratis!