Våra grupper

RG-lek 

Ålder 3-6 år

Alla nya barn får prova på gratis 2 gånger för att känna sig för om detta är något som de vill göra. Före tredje träningstillfället ska terminsavgiften vara betald. Under terminen brukar vi ha två uppvisningar. 

Anmälan

Anmäl via digitalt formulär - anmäl dig här.

Träningstid

Vårterminen 2024 startar den 18 januari
Torsdagar kl. 17:00 - 18:00

Tränare är Greta Bajraktari och Bella Oltner


RG nybörjare

Ålder 6-10 år

Här är det första mötet med rytmisk gymnastik i vår förening. Gymnasterna tränar för att få upp ett intresse och en kännedom om vad sporten är. Alla nya barn får prova på gratis 2 gånger för att känna sig för om detta är något som de vill göra. Före tredje träningstillfället ska terminsavgiften vara betald. Under terminen brukar vi ha två uppvisningar.

Träningstillfällena fyller vi med smidighet, koordination, mjukhet och flexibilitet med och utan handredskap.

Vårt mål är att ha kul med rytmisk gymnastik, utvecklas som gymnast, vara med på uppvisningar och lägga grunden för ett fortsatt gymnastikintresse.

Anmälan

Anmäl via digitalt formulär - anmäl dig här.

Träningstid

Vårterminen 2024 startar den 15 januari
Måndagar kl. 16:30 - 18:00 

Tränare är Helen Noman och Milena Kovalenko

Söndagar kl. 09:30 - 11:00 

Tränare är Sofie Bonde och Liusiya Koroleva


RG fortsättning

Ålder 6-12 år

Här tränar de gymnaster som passerat de allra mest grundläggande inom RG. De har provat på samtliga handredskap och har grundläggande teknik både med och utan redskap. Förmågan att komma ihåg och utföra enkla serier, så kallade längor i sporten rytmisk gymnastik ingår i träningen.

För att flyttas upp i denna grupp ska gymnasten ha tränat minst två terminer i gruppen RG nybörjare och vara fysiskt och psykiskt mogna för mera utmanande träning.

Träningstid

Vårterminen 2024 startar den 15 januari
Måndagar kl. 18:00-20.00

Tränare är Linnéa Larsson och Emma Jönsson


På väg upp (PVU)

När du genomgått gymnastikskolan olika nivåer inom LKGF och uppnått vissa kunskapskrav har du möjlighet att delta i en grupp som vi kallar "På väg upp". Här sker första mötet med programträning och därefter tävling.

Kraven och tempot skruvas upp från gymnastikskolan och gymnasterna måste börja lära sig att utföra de obligatoriska program som de sedan ska tävla på. Det blir möjlighet att tävla två tillfällen på våren och två på hösten.

Programmen fokuserar på grunderna inom den rytmiska gymnastiken, så som flexibilitet, styrka och kroppskontroll. Svårighetsgraden stegras allt eftersom.

Gymnasterna i PVU tränar 3 gånger per vecka.

Träningstider

Måndagar kl. 18:00-20.00
Tisdagar kl. 17:00-20:00
Fredagar kl. 17:00-19:00

Tränare är Sanja Sejdinovic med hjälp av Jenny Engdahl, Emma Lindahl och Meja Engdahl


Mellangruppen

Mellangruppen är en tävlingsgrupp som består av flickor i åldrarna tio till femton år. De tränar och tävlar på två olika nivåer; ungdomar och juniorer. Under våra träningar fokuserar vi mycket på programträning inför de många tävlingar som äger rum under varje säsong. Vi blandar även detta med behövlig grundträning i de olika redskapen, flexibilitet och styrka.

Träningstider

Gruppen tränar fyra tillfällen i veckan. Dagar och tider kan variera något.

Tränare är Meja Engdahl, Emma Lindahl, Sanja Sejdinovic, Jenny Engdahl samt Sofie och Tuva 


RG-elit

I RG-elit finns föreningens bästa flickor som också tränar mest. De tävlar på två olika nivåer - junior och senior. Alla flickorna tävlar på valfria program. En del av gymnasterna tävlar både individuellt och i duo.

Träningen sker fem dagar i veckan och består av handredskapsteknik och kroppsteknik samt programträning både med och utan musik. Tävling sker på nationell och internationell nivå. De allra bästa gymnasterna återfinns i denna grupp.

Träningstider

Gruppen tränar vid 5-6 tillfällen i veckan. Dagar och tider kan variera något.

Tränare är Jenny Engdahl med hjälp av Meja Engdahl, Emma Lindahl samt Tuva och Sofie

Skapa din hemsida gratis!