Resultat från Riksserien 3

20.06.2022

Under helgen har Riksserien 3 i rytmisk gymnastik avgjorts i Staffanstorp med Nevis RGK som arrangör. Gymnaster från hela Sverige var på plats för att vässa formen inför SM i Örnsköldsvik om någon vecka.

Lördagen var vikt för juniorer och de tävlande avlöste varandra i olika ålders och svårighetsklasser. För Landskrona Kvinnliga GF tävlade Taisiya Popovich i BAS-klassen för födda 2007. Käglor och band stod på programmet för den ukrainskfödda gymnasten. Taisiya gjorde några misstag med käglorna som kostade poängavdrag och piruetterna var inte helt på topp för dagen. I det nykomponerade bandmomentet gjorde Taisiya helt efter förmåga. Resultatet blev en femteplats. En gymnast från GF Uppsala flickorna, också med rötter i Ukraina tog hand om guldet.

Bella Oltner och Maiah Hantoft tävlade i BAS födda 2008. Både Bella och Maiah gjorde bra ifrån sig och jobbade verkligen för att klara sina övningar. En stark och fin utveckling av båda flickorna har skett. Resultatet för de båda blev en fin femteplats för Maiah och en åttonde plats för Bella. Vann gjorde Aleksandra Pochec från Södertälje GSF.

Söndagen inleddes med Senior FIG-kategorin som följer det internationella reglementet och bedömningen fullt ut. Matilda Westin och Emma Jönsson gjorde debut i denna klass. På dagens program fanns tunnband, käglor och band. Både Matilda och Emma inledde efter förmåga i tunnband och käglor. Det var inte felfritt, men eftersom vi bestämt att denna tävlingen skulle vara en checkpoint, kändes det lovande och flickorna såg hyfsat lugna ut. I den avslutande grenen band gick det inte så bra, med trassel av bandet och det liknade inte vad som framförs på träning. Men med tanke på att bedömningen var tuffare och konkurrensen hårdare är huvudtränaren ändå ganska nöjd.
Matilda och Emma har ju fokuserat på Duo hela våren fram till NM, som gick i Uppsala i början av maj. Vann gjorde Alma Wernborg från Stråssa GF.

Liusiya Koroleva deltog i BAS-klassen födda 2006. Liusiya var verkligen inte nöjd med sin insats i kägelmomentet, men kom igen i bandprogrammet. Resultatet blev en femteplats. Sofie Bonde gjorde en del missar i både käglor och band, men körde på mycket bra mellan misstagen. Sofie har utvecklats mycket de senaste månaderna och det lovar gott inför framtiden och resultatet blev en en femteplats. Vann gjorde Kazzandra Wallenberg från arrangörsklubben.

Emma Lindahl coachade gymnasterna under helgen.

Skapa din hemsida gratis!