Tuva och Meja är två av LISA:s ungdomsstipendiater 2018

06.02.2019

En årlig tradition i Landskrona är utnämningen av LISA:s ungdomsstipendiater. De senaste åren har LKGF haft flera gymnaster som blivit prisade som Årets Ungdomsstipendiat. 2018 blev inget undantag.

Foto: Swedish RG Photo
Foto: Swedish RG Photo

Varje år delar Landskrona Idrottsföreningars Samorganisation, LISA, ut stipendier till 10 unga lovande idrottare i Landskrona. Stipendiaterna får vars 2 500 kronor plus en gåva.

Föreningar kunde nominera till fram till den 15 januari och sedan i slutet på januari meddelades vilka tio ungdomar som blev stipendiater. Tuva Henckel och Meja Engdahl Petersson är två av dessa.

Tuva Henckel

Under år 2018 har Tuva klivit fram mer och mer för varje tävling. Tuva har ett stort inre driv och älskar sin sport. Vid varje träningstillfälle kommer Tuva med buss från Svalöv, där familjen bor. Tuvas styrka i sporten är handredskapsteknik. Hon har en otroligt medfödd tajming och förståelse för hur redskapen rör sig i luften och det har lett till hennes framgångar tillsammans med stor träningsflit. Det blev flera medaljer i olika valörer under 2018 för Tuva.

Foto: Swedish RG Photo
Foto: Swedish RG Photo

Meja Engdahl Petersson

Under året som gått har Landskrona Kvinnliga GF skördat väldiga framgångar. En gymnast som utmärker sig extra bland klubbens många duktiga gymnaster är Meja.

Meja har under 2018 tillhört juniorlandslaget. Året har varit mycket framgångsrikt på tävlingsgolvet, men även kostat energi av den unga gymnasten. Vid JNM i Norge i mars tog Meja Sveriges enda individuella medalj, då hon tog brons i bollfinalen. Hon lyckades som Sveriges enda gymnast junior/senior kvalificera sig till ett större mästerskap 2018, nämligen JEM i Spanien.

Ett intensivt tävlingsår som startade redan i januari och som kröntes med framgångarna vid SM-veckan i Landskrona/Helsingborg i starten av juli.

Av LKGFs: medaljskörd med totalt 17 medaljer var Meja inblandad i sex guld, ett silver och ett brons.

Skapa din hemsida gratis!