Toppar och dalar i årets första regionstävling

14.03.2019

Under helgen som gick var de flesta av Landskrona Kvinnliga GF:s tävlingsgymnaster på plats i Staffanstorp där det arrangerades Regionstävling.

Först ut var ungdomstrupperna och det visade sig att LKGF:s gymnaster vässat formen. Efter två fint genomförda program i fristående blev det till att kliva upp överst på prispallen tillsammans med C4-gymnasterna från Kristianstad. Glada guldvinnare var; Helen Noman, Lilja Olsen, Lisa Lekeberg, Greta Bajraktari, Maiah Hantoft och Bella Oltner.

I miniorklassen var det Leonita och Greta Bajraktari som visade sina färdigheter i fristående och program med käglor. Båda gjorde framförande helt efter förmåga, där kägel momentet var en utmaning för samtliga gymnaster i startfältet. Leonita blev nummer nio och Greta nummer elva. Vann gjorde Anastasia Samurgiannidou från C4 - gymnasterna.

Silver till Milena i Fria klassen

"Fria klassen", med alla ungdomsgymnasterna stod näst på tur och Milena Kovalenko tog täten efter fristående programmet. Men i grenen käglor har man två redskap och dessa ville inte riktigt göra så som Milena tänkt. Käglorna gled ur handen lite för många gånger och en besviken Milena blev "bara" tvåa. Rinesa Osmani, Lisa Lekeberg, Liusiya Koroleva och Isabella Sadjadi gjorde debut i denna kategori. Alla fyra flickorna gjorde fina insatser i sina friståendeprogram. Men hade en del svårigheter i det nya programmet med käglor. Det ska bli spännande att följa debutanternas utveckling framöver. Vann gjorde Engla Pettersson från C4 gymnasterna.

Guld och brons till truppen och seniorduon

Juniortruppen från LKGF bestående av Tuva Henckel, Astrid Kristensson Nilsson, Sanna Agic, Alma Månsson och Emma Jönsson visade fram tunnbands program och band program. Det blev guld med hem i bagaget.
Lucia Modeér Castro och Celine Vergara har nytt tunnbandsprogram i duo. Lite tapp gjorde en del avdrag och de båda fick nöja sig med brons. Men programmet har fint innehåll och med lite träning kan det bli hur bra som helst. Vann gjorde Agnes Elg Appelrog och Nicoline Sachman från Nevis RGK.

Tuva vann juniortävlingen

Tuva Henckel tog efter två säkra körningar i rep och boll hem segern i juniorernas tävling. Tuva som ingår i juniortruppen, har låtit den individuella träningen stå tillbaka för just satsning på trupp och internationellt tävlande. Därför var hon lite orolig för hur det skulle gå på tävlingen individuellt...........Men det verkar inte vara något fel på den formen!

Alma Månsson var bestämd och säker på tävlingsmattan även hon. Brons med hem blev resultatet. Astrid Kristensson Nilsson blev nummer fyra efter någon liten miss. Linnéa Larsson lyckades i båda grenarna och var mycket stolt över sin sjätteplats. Emma Jönsson, Miranda Aarstad och Sanna Agic gjorde en del misstag med handredskapen som kostade poängavdrag och de hamnade lite längre ner i resultatet. Just juniorerna gjorde "ny debut" med grenen rep, som varit borta från programmet för gymnasterna under två års tid. Nya program och övningar som inte sitter helt. Lite "ups and downs". Men med lite mera träning kommer allt att sitta!

Meja tog hem silvret

Seniorklassen avslutade dagens tävlingar. En lite "övertaggad" Meja Engdahl Petersson lyckades förpassa tunnbandet utanför tävlingsytan två gånger och åkte rejält ner i resultaten. I grenen boll gick det något bättre och Meja lyckades bärga silvret. Lucia Modeér Castro gjorde en bra insats i tunnband och lite småmissar med bollen. Resultatet blev en sjätteplats. Celine Vergara hade lite problem med sitt nya program i tunnband men lyckades bra med bollmomentet. Vann gjorde Nicoline Sachman, Nevis RGK.

Åsa Christensson och Rebecca Braun coachade gymnasterna med god hand under den långa tävlingsdagen.

Skapa din hemsida gratis!