Tävlingssäsongen 2017 är igång

20.03.2017

Med ett nytt bedömningsreglemente som regelverk för tävlingar i rytmisk gymnastik
drog tävlingssäsongen igång under lördagen för Landskrona kvinnliga GFs gymnaster.
Det var Regionstävling 1 i Staffanstorp med Nevis RGK som arrangör.

Linnéa Larsson. Foto: Leo Erdfelt
Linnéa Larsson. Foto: Leo Erdfelt

I ungdomsklassen tog Emma Jönsson silver efter mycket tydliga och stabila körningar i fristående och tunnband. Emma visade glädje, teknik och intelligens på tävlingsgolvet. Trea blev Linnéa Larsson med nytt fristående som spritter i benen samt ett tydligt utfört tunnbandsprogram.

Miranda Aarstad och Milena Kovalenko som detta året gått från minior till ungdomsklassen lyckades fantastiskt bra i fristående. För Miranda blev det även ett lyckat tunnbandsutförande och hon slutade på en fin sjätteplats. Tyvärr missade Milena många viktiga poäng då några kast med risk inte fångades. Och resultatet blev lite längre ner i resultatlistan. Vann gjorde Nevis RGKs Hedwig Elg Appelros.

Juniorklassen innehöll endast en gymnast från LKGF då övriga endast tränar trupp för tillfället och Meja Engdahl Petersson var sjuk. Men Sanna Agic som utvecklats jättemycket under sista halvåret gjorde en väldigt bra prestation med tunnbandet. Sanna var inte lika lyckosam i bollmomentet och poängen blev inte så hög som i tunnband. Slutplacering blev sjunde plats. Vann gjorde Viktoria Christov, Nevis RGK.

Juniortruppen bestående av Tuva Henckel, Lucia Modeér Castro, Celine Vergara, Alma Månsson och Astrid Kristensson Nilsson visade sitt fartfyllda men svåra kägleprogram.

Seniorklassen vanns av en överlägsen Olivia Kristensson Nilsson. Olivia som tränar målmedvetet visade fram tunnband och boll. I tunnbandsprogrammet blev det poäng över 13!

Tvåa i tävlingen blev Wilma Mårtensson som har en mycket personlig stil och verkligen gjorde sig själv rättvisa på tävlingsgolvet. Doruntina Goxhuli visade tunnband och ett nytt bollprogram och poängen för detta räckte till en fjärde plats.

Skapa din hemsida gratis!