Tävlingshelg i Staffanstorp

01.11.2023

För 25:e gången arrangerades Nevis Cup, en mindre internationell tävling i rytmisk gymnastik i Staffanstorp i helgen. Det var klubbar från fem nationer inklusive Sverige på plats i Hagalidhallen. På söndagseftermiddagen var det även dags för Sydstegen 4. 


På lördagen tävlade Maria Koroleva, Maiah Hantoft, Liusiya Koroleva och Matilda Westin i junior- och seniorklasserna. Maria inledde tävlandet och hade valt de två grenarna boll och käglor. I bollmomentet gick det ganska bra och det blev en fin poäng. Kägelmomentet var tyvärr lite okoncentrerat och det blev en del tapp. Totalt blev det en delad åttonde plats i resultatet.

Maiah Hantoft deltog i kategori junior A och hade valt grenarna tunnband, käglor och boll. För Maiah gick det ganska bra. Okej körning i tunnband och kägelmomentet var en liten aning nervöst men var ändå ganska okej. Det avslutande bollprogram som såg väldigt fint ut och totalt blev det en bronsmedalj till Maiah, som nu tagit medalj i samtliga tävlingar under hösten. Bra jobbat!

Liusiya som utvecklas positivt hela tiden hade valt boll och käglor inför Nevis Cup och lyckades fint med kroppssvårigheterna denna gång. Tyvärr var några kast lite låga och det blev något tapp på grund av att inte Liusiya hann med att slutföra alla rotationer som ska göras under handredskapens luftfärd. Totalt en sjätteplats i resultatet. Dessutom extra pris till Liusiya i form av; "Miss Happiness" för fin utstrålning på golvet.


Matilda deltog i senior A och tävlade i grenarna tunnband, boll och käglor. Tunnbandet och Matilda var inte alls överens under programmets genomförande. Bollen däremot blev väldigt bra och kägelmomentet som avslutade var inte heller så tokigt. Det blev en total femteplats för Matilda i tävlingen.

Söndagen inleddes med "pre junior" gymnaster i Nevis Cup. Blanka Strandsjö och Daria Koroleva gjorde "internationell debut". Blanka deltog med tunnband och boll och Daria deltog med tunnband och käglor. Båda flickorna kämpade på bra och gjorde ungefär som på träning, vilket de ska vara nöjda med. Resultatet blev en delad femteplats. Här har LKGF verkligen två gymnaster för framtiden att arbeta med. 

Sydstegen 4 avlöste Nevis Cup under eftermiddagen och i denna tävling var Landskrona Kvinnliga GF väl representerat av flera gymnaster. I steg 1 var det Merry Ebrahim som visade prov på fristående och band. Fin utveckling och en tuff attityd som ger mersmak ser vi hos Merry. I steg 2 deltog Elvy Strandsjö och Wilda Lundquist med boll och käglor. Båda gjorde helt efter förmåga och kan vara väldigt nöjda med sina insatser. I steg 3 var det Shehyan Noman, Azra Avdagic och Engla Gustavsson som representerade LKGF. Alla tre genomförde tunnband och bandprogram. Fina höga kast i tunnband och fina figurer samt kast i band.

Tränare under tävlingsdagarna var Sofie Bonde och Sanja Sejdinovic.

Skapa din hemsida gratis!