Tävling på varmare breddgrader

28.11.2017

På Gran Canaria har under många år arrangerats en gymnastikfestival kallad "Blume Festival" vid denna tid på året. För femte året arrangerades även en internationell tävling i rytmisk gymnastik under lördagen.

Gymnaster från Gran Canaria och övriga Spanien, Italien, Polen, Tyskland, Ukraina, Kap Verde samt Landskrona Kvinnliga GF från Sverige deltog i årets tävling. Tävlingen som vuxit från år till år var uppdelad i individuell tävling och trupptävling. Naturligtvis var det många olika ålderskategorier. Från små 6-7 åringar till fullfjädrade seniorgymnaster.

För Landskrona tävlade Alma Månsson och Astrid Kristensson Nilsson i klassen med gymnaster födda 2004 - 2005. Båda flickorna hade valt att ställa upp i tävlingen med käglor. Alma och Astrid genomförde sina program efter förmåga och Alma tilldelades bronsmedaljen. Astrid var bara snäppet efter och hamnade på en fin fjärdeplats. Bra jobbat av båda flickorna.

I juniorklassen födda 2002 - 2003 deltog Lucia Modeér Castro och Meja Engdahl Petersson.

Lucia hade valt att delta i tunnband och käglor. Lucia som tränar mycket bra och har gått framåt enormt det senaste halvåret startade båda sina program starkt. Tyvärr orkar Lucia inte hela vägen och gör ofta misstag i andra hälften av programmen med påföljande poängavdrag. Något vi får jobba med framöver.

Meja körde med stark inlevelse i båda sina grenar boll och käglor, men hade för dagen en del missar som kostade henne medaljplats. En besviken Meja slutade på femte plats i totalen.

Juniorerna tävlade i två grenar och endast totalplaceringar redovisades. Vann gjorde en mycket duktig gymnast från Halle i Tyskland, som var född - 02.

Olivia Kristensson Nilsson och Wilma Mårtensson hade båda valt att ställa upp i tunnband, boll och käglor. Både Olivia och Wilma levererade starka körningar med vilja att klara sin uppgift på bästa sätt. Och de blev belönade med råge. Guld till Olivia som känner att nya boll programmet känns bättre och bättre för varje tävling. Piruetterna satt även bra för dagen.

Silver till Wilma som ser fantastiskt bra ut på tävlingsgolvet för tillfället. Utstrålning, inlevelse och genomför med precision. Stort grattis till er båda.

Även i seniortävlingen delades endast priser ut för totala resultatet.

Alma Månsson i öknen
Alma Månsson i öknen
Skapa din hemsida gratis!