Tävling på hemmaplan

22.10.2023

I lördags arrangerade Landskrona Kvinnliga GF tävling i rytmisk gymnastik i Puls arena i Landskrona. Det var Sydstegen 3 för de yngre gymnasterna och JDM samt DM för de lite äldre. 


Tävlingarna startade redan tidigt på förmiddagen och det var steg 1 i Sydstegens obligatoriska serier som inledde. LKGF var representerade av Poppy Löwenthal och Merry Ebrahim. Båda flickorna visade fristående och bollprogram. Det var första tillfället i livet för båda att stå på tävlingsgolvet men de gjorde sitt bästa och det blir snart fler tillfällen.

I steg 2 var det Elvy Strandsjö och Wilda Lundquist som var hemmaföreningens representanter. Båda visade att de tränat flitigt under sommaren och det blev fina program både i fristående och käglor. Två mycket lovande gymnaster som anstränger sig och gör sitt bästa vid alla tillfällen.

Steg 3 följde sedan och här hade LKGF tre gymnaster med, Shehyan Noman, Azra Avdagic och Engla Gustavsson. Alla tre visade prov på fin gymnastik i grenarna fristående och band. Band programmet är riktigt svårt och kräver verkligen bra teknik av gymnasterna. Men alla tre klarade det mycket bra.

I steg 4 är det bedömning i utförande och artisteri och gymnasterna har helt egna program. För LKGF tävlade Blanka Strandsjö och Daria Koroleva. Daria hade valt tunnband och käglor och Blanka deltog i tunnband och boll. Samtliga program är nykomponerade under sommaren och flickorna får nu kämpa med svårare moment och innehåll i sina program. Daria och Blanka lyckades knipa en delad fjärde plats i tävlingen.

På eftermiddagen var det dags för JDM och DM. Maiah Hantoft och Maria Koroleva deltog i JDM. Båda var ganska nervösa inför sina tre program. Men det gick ganska bra. Maiah hamnade på en fin andra plats och Maria klättrar också uppåt i resultaten och hamnade på fjärde plats. Båda flickorna har gått framåt mycket i sin utveckling och tränar flitigt. Vann gjorde Daria Rezova, Nevis RGK.

I DM tävlingen lyckades Matilda Westin knipa silvret efter fina körningar i tunnband och boll. Tyvärr blev det någon miss i käglor. Matilda hade det lite motigt under våren med en skada i sin tumme och bara njuter nu av att kunna stå på tävlingsgolvet. Något som verkligen syns vid genomförandet av programmen. Liusiya som fått en del nya program visade också både glädje och självsäkerhet på tävlingsmattan i lördags. Verkligen härligt att se nya tunnbands och boll programmet med fart och utspel. En fjärde plats blev Liusiya belönad med.

LKGFs yngre gymnaster hade uppvisning vid några tillfällen och det ser verkligen fint ut bland återväxten i klubben. Fina, duktiga och ambitiösa gymnaster och unga ledare. Verkligen kul att se!

Skapa din hemsida gratis!