Svenska cupen avslutar tävlingsåret 2018

28.11.2018

Svenska Cupen och Ungdomscupen i Lindesbergs Arena 24-25 november avslutade de rikstäckande tävlingarna i rytmisk gymnastik för Landskrona Kvinnliga GF för året.

Under 2018 har flera gymnaster från LKGF haft stora framgångar på tävlingsgolvet, vilket banat väg till att fem gymnaster av 15 möjliga startande i juniortävlingen var från Landskrona. I seniortävlingen hade föreningen en representant och i Ungdomscupen startade två gymnaster från LKGF.

Ungdomscupen med öppet startfält inledde lördagens tävlingar med gymnaster födda 2006. På programmet stod fristående och käglor att utföra. Miranda Aarstad gjorde en stabil insats med fina poäng. Hennes placering blev nummer sex i kvaltävlingen. Linnea Larsson som gjorde en mycket bra tävling på Götalandsmästerskapen häromveckan var lite "övertaggad" och någon liten miss gjorde att poängen åkte ner. Linnea hamnade i slutändan på 16 plats, något besviken.

Miranda som var bland de tio bästa fick möjlighet att genomföra ytterliga två grenar, denna gång boll och tunnband. Bollmomentet var lite darrigt, men tunnbandet var lysande. Miranda lyckades avancera en placering och vi ser hennes femteplats som en fin framgång. Båda flickorna är stora framtidshopp inom klubben och blir nu juniorer.

Duo och trupp tävlingar stod näst på tur. För LKGF tävlade Meja Engdahl - Petersson och Wilma Mårtensson i Duo och i juniortruppen körde Tuva Henckel, Astrid Kristensson Nilsson, Alma Månsson, Sanna Agic och Emma Jönsson.

Wilma och Meja gjorde processen kort och tog säkert hand om guldmedaljerna. Vinnare av SM och Svenska Cupen 2018!

Juniortruppen blir bättre och bättre för varje körning med sina program och fick guldmedaljer att ta med hem. För dagen var det tunnbandsprogrammet som var säkrast och bandprogrammet lite darrigare.

Juniortävlingen med fyrkamp i grenarna tunnband, boll, käglor och band startade på eftermiddagen. Meja Engdahl Petersson som var favorit till totalsegern gjorde en oturlig miss i det inledande tunnbandsmomentet och åkte riktigt långt ner i resultatlistan efter genomförande av det nya programmet. Meja hade svårt att hämta upp det stora poängtappet, då hon även skulle genomföra sitt nykomponerade kägelprogram och fick nöja sig med en femteplats. En besviken Meja fick ladda om inför söndagens tävling inför endast tre grenfinaler.

Tuva Henckel som körde väldigt jämt och lyckades bra utförandemässigt har lite svårt att få svårighets siffran att stiga och resultatet blev en åttonde plats. Inför söndagen blev det endast en grenfinal för Tuva, då i tunnbands momentet.

Alma Månsson som kommit starkt på hösten blev nummer nio och gick in i grenfinal med boll. Frisk satsning och med bättre styrka i kroppen har Alma börjat att leverera riktigt bra efter en motig vårsäsong.

Astrid Kristensson Nilsson gjorde två starka insatser och två lite svagare. Detta resulterade i en tolfte plats totalt och två grenfinaler inför söndagen.

Emma Jönsson gjorde en tävling helt efter förmåga och resultatet blev 13:e plats, men tyvärr ingen grenfinal. Emma som har utvecklats väldigt mycket under året som nybliven junior.

Vann gjorde Maja Svensson från hemmaklubben Stråssa GF.

På seniorsidan gjorde Wilma Mårtensson en kämpainsats med sina fyra grenar där även Wilma har nykomponerade program i käglor och band. Efter de genomförda programmen belade Wilma en fjärdeplats totalt och gick in i alla fyra grenfinalerna. Wilma har en stark vilja och tro på sig själv.

Vann gjorde Cassandra Pettersson, Örnsköldsviks GK

Grenfinaler

Under söndagen blev det lite bättre resultat för Meja som blev fyra i bollen efter lite sjabbel. Men i nya kägelprogrammet imponerade hon och fick kliva högst upp på prispallen. Även bandmomentet innebar guld med hem till Landskrona. En lite sliten Meja som nu ska vila och satsa mot 2019 och övergång till senior.

Tuva blev nummer fem i tunnband efter en fin körning. Men åter igen spelade svårighetssiffran Tuva et spratt. Astrid hamnade på sjätte plats i tunnbandsfinalen men smällde sedan till i band och fick ta emot silver efter en för Astrid nästen felfri körning. Härligt att se!

Alma krönte sin fina tävling med ett brons i bollfinalen och var strålande lycklig.

Wilma genomförde bra program i alla sina fyra grenfinaler och belönades glädjande med brons i bollmomentet. Ytterligare en stark tävlingsinsats av Wilma.

I Duo fick Wilma o Meja se sig slagna av GF Uppsalaflickorna då några detaljer bland svårigheterna inte gav den poängbonus som Landskrona duon hoppats på.

Juniortruppen gjorde åter framträdande i tunnband och bandprogrammet och fick stå överst på prispallen. För dagen var det bandmomentet som lyckades bäst.

Summering av året

Några av gymnasterna har i och med Svenska Cupen tävlat klart för året. Ett tävlingsår som varit ovanligt långt tävlingsmässigt pga. uttagningar till NM i starten av året. Fantastiska framgångar har det blivit för LKGF under året, som kröntes i mitten på sommaren i samband med SM-veckan i Helsingborg / Landskrona.

Endast en tävling återstår den kommande helgen, då en del gymnaster ska delta i det internationella mötet "Nevis Cup" i Staffanstorp. Samt att föreningens yngsta tävlingsgymnaster deltar i "På väg upp" och "Miniorfinalen" på söndag, där man i enlighet med Svenska Gymnastikförbundets riktlinjer tränar sig på att tävla.

Sedan blir det lite vila och luciashow, lördagen den 15:e december.

Skapa din hemsida gratis!