SM avslutade vårens tävlingssäsong

10.06.2023

Sista tävlingen för säsongen i rytmisk gymnastik var senior-SM som gick av stapeln i Uppsala under helgen 3-4 juni. Hela 40 gymnaster hade anmält sitt intresse av att visa upp sig individuellt under tävlingsdagarna. För Landskrona Kvinnliga GF fanns Sofie Bonde och Liusiya Koroleva på plats.

Liusiya Koroleva. Foto: Magnus Harrysson
Liusiya Koroleva. Foto: Magnus Harrysson

Det blev en lång och ganska varm tävlingsdag och det var många nerver som spelade spratt. Så även på de båda Landskronagymnasterna. Liusiya inledde med ett bollprogram som inte stämde på något plan och det blev en katastrofalt låg poäng. I kägelmomentet gick det betydligt bättre och både siffror och humöret rätade upp sig på Liusiya. 

Sofie gjorde lite omvänt. Ett bra bollprogram byttes ut mot ett kägelprogram som nästan endast innehöll tappade käglor. Båda gymnasterna hamnade på blygsamma placeringar och fick därmed inte genomföra de två avslutande programmen som de 12 bäst placerade gymnasterna har rätt till. 

För fjärde gången i rad stod Uppsalas Alva Svennbeck som en välförtjänt segrare och SM-mästarinna. Uppsala, som för övrigt tog hand om samtliga individuella medaljer både i mångkamp och grenfinaler. Bara att gratulera!

Nu blir det lite vila och återhämtning för gymnasterna i LKGF innan vi satsar vidare mot ny säsong och nya utmaningar. 

Skapa din hemsida gratis!