Skåne vann landskampen mot Danmark

06.06.2017

Landskrona Kvinnliga GF stod som arrangör till den prestigefyllda årliga matchen i rytmisk gymnastik mellan Skåne och Danmark. Glumslövs Idrottshall var plats för årets drabbning.

Danmark som har förkovrat sig mycket och satsar stort internationellt med deltagande i de större mästerskapen kändes vassare än någonsin.

Tävlingen inleddes med ungdomarna / rekrutterna, som tävlade på två program varav fristående kunde vara ett av de valda grenarna. För gymnasterna i LKGF gick det ganska bra och Emma Jönsson som valt att tävla i grenarna tunnband och käglor blev resultatet en individuell bronsmedalj. Miranda Aarstad som går från klarhet till klarhet och tävlade i fristående samt tunnband blev belöningen en fin fjärdeplats. Milena Kovalenko tävlade bra i sitt fristående men hade sedan problem att tygla den ostyriga bollen. Linnéa Larsson körde två stabila program med rep och tunnband. Vann ungdomskategorin gjorde Hedvig Elg Appelros från Nevis RGK i Skåne.

Juniorerna stod näst på tur och Meja Engdahl Petersson, den nykrönta svenska juniormästarinnan gjorde processen kort med högsta poäng i grenarna tunnband, boll och käglor. Tuva Henckel som har tagit ett jättekliv mot toppen gjorde fina insatser i tunnband, käglor och band belade en hedrande fjärdeplats. Alma Månsson körde tunnband, käglor och band med den äran. Astrid Kristensson Nilsson levererade stabilt i tunnband, boll och käglor. Sanna Agic som fick hoppa in i tävlingen med kort varsel gjorde fina insatser i sin tre grenar boll, käglor och band.

I seniorklassen regerade Olivia Kristensson Nilsson fullt ut. Bra körning i tunnband, fullträff i bollen och skön underhållning med käglorna ledde fram till översta pallplatsen. Wilma Mårtensson som gjorde en kanoninsats och tog brons genom att ha kört tunnband, boll och käglor. Doruntina levererade starkt och blev sexa efter att ha genomfört tunnband, boll samt käglor.

Tävlingen avslutades med juniortrupper. LKGFs trupp bestående av Meja Engdahl Petersson, Lucia Modeér Castro, Celine Vergara, Sanna Agic och Alma Månsson körde helt utan att tappa i första omgången och fick en bra poäng. I andra var det något litet tapp, men det räckte ändå med råge till förstaplatsen.

Efter en hel del summering av alla poäng stod det åter klart att Skåne tagit hem vinsten och pokalen får stanna i Skåne och Landskrona för ytterligare ett år tills det är dags för returmatch i Köpenhamn år 2018.

Skapa din hemsida gratis!