Skåne vann återigen landskampen mot Danmark

20.06.2018

Lördagen den 2 juni var det dags för den årliga "kampen" mellan Skåne och Danmark. Denna gång arrangerade Danmark tävlingen. Tidigt på lördagsmorgonen samlades hela elitgruppen i Landskrona Kvinnliga GF för att åka över och tävla i Danmark.

Först ut i tävlingen var grenen Duo. Här representerades Skåne av Landskronas nykomponerade juniorduo med Celine Vergara och Lucia Castro Modeér. Dem lyckades verkligen på ett utmärkt sätt denna dag och belönades med en bronspeng. Grattis tjejer!

Näst på tur var juniorklassen. Här hade LKGF lyckats kvala in med 3 av 5 juniorer. Alma Månsson, Tuva Henckel och Astrid Kristensson Nilsson. Tyvärr hade Alma i veckan dragit på sig en mindre knäskada och med Svenska Mästerskapen om bara några veckor så valde vi att spara på hennes knä. Landskrona hade med sig första reserven Emma Jönsson, så var det inga problem för henne att hoppa in och köra på Almas plats. Alla tre gymnasterna lyckades bra på mattan med svåra risker och bra utspel till musiken, vilket resulterade i fina poäng. Juniorklassen vanns av en duktig dansk gymnast.

Efter en kort lunchpaus var det ungdomarnas tur att tävla. Även i denna kategori hade LKGF kvalat in tre gymnaster. Linnéa Larsson, Miranda Aarstad och Milena Kovalenko. Det var ungdomarnas sista tävling för säsongen och dem var väldigt taggade. Alla flickorna gjorde fina framförande och levererade verkligen toppenbra program. Miranda lyckades bäst för dagen och tog hem segern i ungdomsklassen. Milena slutade på 3:e plats och Linnéa på en välförtjänt 6:e plats.

Sist ut för dagen var seniorklassen, där Landskrona representerades av Wilma Mårtensson. Hon hade inte sin bästa dag och hade ett lite tapp i den inledande grenen tunnband. Och dem resterande tv å grenarna var också lite darriga. Men Wilma hade en enorm vilja och kämpade. Hon belönades med en bronsplats när tävlingen var avklarad. Seniorklassen vanns av Skånes Viktoria Christov.

När sista senior hade kört var spänningen olidlig, då poängen skulle räknas ihop för att se om det var Skåne eller Danmark som tagit hem "kampen". Men Skåne som har vunnit 17 år på rad fick än en gång kliva högst upp och ta emot vandringspokalen.

Grattis Skåne och alla gymnaster som kämpat denna dag!

Efter tävlingen styrde gymnasterna från Landskrona vidare mot Bakken för en lite avslutning av vårterminen. Vi vill tacka "Packarna i Skåne AB" för att dem gjorde det möjligt genom att sponsra tjejernas åkband. Hela dagen blev väldigt lyckad. Tävlingen gick bra, vi hade en trevlig kväll på Bakken med gymnaster föräldrar och ledare.

Olivia Kristensson Nilsson coachade gymnasterna under tävlingen och undertecknad fanns bakom domarbordet.


Skapa din hemsida gratis!