Silver och brons samt flera bra prestationer för LKGF-tjejerna i Svenska Cupen

29.10.2019

GF Uppsalaflickorna arrangerade under helgen Ungdomscupen och Svenska Cupen i rytmisk gymnastik i Fyrishov. I Svenska Cupen är det endast 15 juniorer och 12 seniorer som blir inlottade.

Kvalificering till Svenska Cupen sker via Riksserien och SM. Landskrona Kvinnliga GF hade turen att ha fyra juniorer och en senior kvalificerad. Tyvärr var senioren Meja Engdahl Petersson tvungen att avstå tävling, då en skada i axel / skulderblad stör och gör ont vid träning och vila.

Ungdomscupen

Lördagen inleddes med Ungdomscupen, där samtliga gymnaster är sista års ungdomar. Milena som älskar rytmisk gymnastik och tränar flitigt inledde med fristående. Inte helt på topp men hon hängde ändå med i toppen av resultatlistan. Gren två var band. Inte Milenas redskap alls. Knut på bandet nästan i starten. Milena fick panik och fortsatte att genomföra sitt program, trots att regeln är - tag reservredskapet som ligger vid sidan av tävlingsmattan. Ingen bra poäng och med nöd och näppe gick Milena som sjätte och sista gymnast in i finalen. De två avslutande grenarna käglor och boll blev mycket bra genomförda, och Milena klättrade till femte plats och hade endast 0,01 poäng upp till fyran. Kul att hon fick visa två bra program för domarna som avslut. Vann gjorde Katarina Constantinidou från Stockholm RG.

Svenska Cupen

Tuva Henckel hade siktet högt inställt inför juniorernas tävling i Svenska Cupen. Tuva öppnade tävlingen bra med rep och körde på fint i nya bollprogrammet till spanska tongångar och massor med AD (apparatus difficulties). Kägelmomentet gjorde Tuva bra och avslutade lördagens tävling med ett suveränt bandprogram. Det var en taggad Tuva på tävlingsytan som ville prestera och leverera. Men det fanns fler gymnaster i tävlingen med samma inställning och Tuva fick se sig passerad poängmässigt av Alma Wernborg från Stråssa GF. Silverplats blev Tuvas resultat. Ett mycket bra resultat av Tuva som hållit sig i toppen under ett helt år. Vinst i Riksserien och JSM och nu silver i Svenska Cupen.

Astrid Kristensson Nilsson hade en mycket lyckosam tävlingsdag under lördagen och levererade fina program i rep, käglor och band. I boll momentet blev det en lite onödig miss, men Astrid var strålande nöjd med tävlingen totalt. En fin sjätteplats belönades hon med och gick vidare till tre grenfinaler som avgjordes under söndagen.

Emma Jönsson klättrar bland de mer etablerade juniorerna och fick till det ganska bra i de fyra grenarna rep, boll, käglor och band. Emma kan bli hur bra som helst när alla nya moment sitter som de ska i tävlingsprogrammen. Sanna Agic var jätteglad när beskedet om platsen på Svenska Cupen kom för några veckor sedan. Tyvärr lyckades inte Sanna leverera så som hon önskat då vi väl var på plats. En lite besviken Sanna hamnade på 13:e plats strax efter Emma som blev nummer elva.

Emma Jönsson och Linnea Larsson tävlade junior Duo och detta var deras tredje tävling tillsammans. Nu börjar flickorna tänka en del på poäng och placeringar och det gör nerverna lite hoppigare. Två fina körningar, men med tapp i sista momentet vid båda tillfällen drog ner resultatet en aning. De belönades med femte plats i totalen. Vann gjorde duon från Nevis RGK.

Söndagens grenfinaler för juniorerna avgjordes i arla morgonstund. Astrid var inte riktigt här och nu under finalpasset och det blev inte det resultat hon visat under lördagen. En något besviken Astrid som annars fick fina kommentarer om sin prestation under lördagen och en synlig utveckling efter sommaren. Tuva var lite trött efter lördagens jakt på medalj och var heller inte helt på topp. Trots detta blev det brons i rep, silver i boll och brons i band. En jämn prestation av Tuva som kämpat på bra under de båda tävlingsdagarna.

Emma och Linnea gjorde sitt bästa i finalen för junior Duo. Men med två mindre tapp under körningen blev resultatet en sjätteplats.

Sammanfattningsvis blev det "en vanlig dag på jobbet" för gymnasterna i LKGF. Livet för gymnasterna går vidare med nya dagar och nya utmaningar!

Skapa din hemsida gratis!