Riksserien 2017 avslutades med LKGF:s gymnaster i topp

23.10.2017

Riksserien nummer 4 i rytmisk gymnastik avgjordes under helgen i Sjöstadshallen i Stockholm. Det var sista och avgörande deltävlingen av det för året nya seriesystemet. LKGF kammade ett par medaljer i den totala serietävlingen.

Landskrona Kvinnliga GF var som vanligt på plats när det handlar om rytmisk gymnastik. Denna gång med en delegation på 13 personer. Taggade gymnaster, tränare och domare.

Junior Bas

Lördagens tävlande inleddes tidigt på morgonen med ett gigantiskt stort startfält i gruppen Junior Bas. Natten hade dessutom inneburit lite dramatik då en av flickorna insjuknat i kräksjuka.

Sanna Agic var först ut av LKGF-gymnasterna och inledde med tunnband som hade en del kast som inte var helt i ordning. I den avslutande grenen bjöd Sanna till och det mesta stämde. En fin sjätteplats blev resultatet.

Celine Vergara gjorde det mesta rätt och var säkerheten själv i sina program med tunnband och band och en strålande glad och nöjd Celine blev nummer 13 i den benhårda konkurrensen.

Lucia Modeer Castro hade lite fummel och ett tapp på slutet i tunnband men avslutade sin tävlingsdag med att "sätta bandprogrammet". Lucia slutade som nummer åtta.

Alma Månsson gjorde bra intryck i sina båda körningar men det räckte inte till pallplats den här tävlingen och Alma slutade på fjärde plats. Lite besviken på placeringen.

Tuva Henckel hade som normalt kör väldigt säkert och har haft bra fokus på träningen hade lite oturliga misstag i båda körningarna. Resultatet blev denna gång en sjundeplats.

(Astrid Kristensson Nilsson var tvungen avstå tävlandet och stanna kvar på hotellet och kurera sig.) Lördagens deltävling vanns av Ida Önnegren från GF Uppsalaflickorna.

Som total seriesegrare 2017 i Junior Bas fick Alma Månsson kliva högst upp på prispallen och motta pokal och klubbkompisen Tuva Henckel fick en lite mindre pokal för en total tredjeplats.

Junior FIG-klassen

I Junior FIG-klassen som tävlade ganska sent på eftermiddagen visade Meja Engdahl Petersson att hon verkligen är Sveriges bästa juniorgymnast, genom att ta sin fjärde seger i Riksserien. Stabila körningar i grenarna boll, käglor och band. Där käglorna som vanligt gav den högsta poängen. Guld i lördagens tävling och vinnare av Riksserien 2017 i Junior FIG. Vilken insats att behålla form och fokus från mars tills nu!

Fria klassen

Under lördagen tränade Milena Kovalenko och Miranda Aarstad sig på att tävla i den Fria Klassen. De visade upp sina valfria program i fristående och tunnband och blev bedömda i artisteri och tekniskt utförande med fina poäng, men inga placeringar.

Seniorklassen

Under söndagen tävlade seniorerna och Olivia Kristensson Nilsson och Wilma Mårtensson. Wilma körde tre stabila program i boll, käglor samt band och det blev en bronsmedalj med hem i bagaget till en glädjestrålande Wilma som kämpar stort.

Olivia skadade sig i den inledande grenen boll och fick bryta tävlingen. Söndagens tävling vanns av Winny He från Stråssa GF.

Men i den totala Riksserien för seniorer 2017 fick Olivia halta upp på prispallen och ta emot silverpokalen tillsammans med Winny. En stark prestation av Olivia. Petra Lindgren, GF Uppsalaflickorna blev totalsegrare.

Trupp och duo

Tävlingar i Duo och trupp avslutade helgens tävlingar. Doruntina Goxhuli och Wilma Mårtensson tog säkert hand om guldet i senior DTQ. Som vanligt var publiken med på noterna när tunnbandsprogrammet med fart och fläkt till "Gagnamstyle" satte igång.

LKGFs juniortrupp tävlade för första gången på sitt nya bandprogram. Inte felfritt det måste erkännas, men för tillfället helt godkänt. Resultatet blev ett guld med med hem till Landskrona för Lucia Modéer Castro, Celine Vergara, Sanna Agic, Elma Månsson och Meja Engdahl Petersson. Tilläggas kan att även truppen från LKGF blev Riksserie vinnare 2017.

Doruntina coachade flickorna lugnt och tryggt under tävlingarna.

Skapa din hemsida gratis!