Riksserien 2, höstens första nationella tävling genomfördes i helgen

21.10.2020

Efter nio månaders väntan var det äntligen dags för tävling i rytmisk gymnastik på nationell nivå igen. För Landskrona Kvinnliga GF fanns två juniorer på plats då Riksserien avgjordes i Lindesbergs Arena.

Tävlingen föregicks av zoommöte för någon vecka sedan, med information angående säkerhetsföreskrifter på grund av covid-19. Gymnasterna var indelade geografiskt i grupper om tio till tolv deltagare och omklädningsrum, toaletter, etc. städades ordentligt mellan grupperna.

Läktarna i den stora arenan gapade tomma, då ingen publik fick släppas in. En ganska konstig känsla var det för de deltagande gymnasterna. Inte förrän efter att sista gruppen med gymnaster vid 14-tiden på söndagen genomfört sina grenar, kunde segrare och medaljörer utses i de olika tävlingskategorierna då startfältet var stort.

Den "skånska gruppen" tävlade kl. 09.30 lördag morgon och var först ut av samtliga deltagare. Både Milena Kovalenko och Emma Jönsson tävlade i kategori "Junior FIG" och genomförde tre grenar; rep, käglor och band i tävlingen. De två juniorerna var en aning skakiga i den inledande grenen rep och var inte helt nöjda med sina insatser.

Emma stod på bra i både kägelmomentet och bandprogrammet, endast något enstaka litet tapp och var nöjd med sin insats på den fronten. Tyvärr fanns det någon svårighet med kroppen som inte domarna ansåg var tydlig. Vilket syntes en aning i poängsättningen. Milena hade ingen bra dag i kägelmomentet, då käglorna inte ville stanna i handen vid fång. Grenen band gick däremot bättre och Milena var nöjd med sin insats. Det var Milenas första tävling i kategorin med internationell svårighetsgrad. I totalen slutade Milena på åttonde plats och Emma på tionde. Vinnare av "Junior FIG" blev Melanie Christov från Nevis RGK.

Meja Engdahl-Petersson stod för coachningen för dagen, då LKGF inte hade några seniorer med i tävlingen.

Skapa din hemsida gratis!