Riksserien 1

29.03.2019

Den första stora nationella tävlingen i rytmisk gymnastik har avverkats i Lindesbergs Arena i helgen. Stråssa GF var arrangör, med cirka 130 startande gymnaster i de olika ålders- och svårighetskategorierna.

Landskrona Kvinnliga GF var på plats och det var spända gymnaster som inte riktigt visste hur de skulle stå sig i den nationella konkurrensen.

Juniorerna tävlade under lördagen och under tidig eftermiddag var det BAS-kategorin som genomför två program med lite mildare bedömning av riskmoment och poängsättning. Strax över 40 startande tävlade i rep och boll. Just rep är nytt för året och programmen sitter inte som sig bör. Emma Jönsson bemästrade det mesta i sina båda program och var nöjd med sin insats och en bronspeng med hem i bagaget. Dagens insats i bollmomentet stod Linnéa Larsson för och fixade en sjätteplats efter sitt fina framförande. Miranda Aarstad gjorde vad hon kan för dagen och hamnade lite besviken på 15:e plats. Vann gjorde Nova Nyqvist från GF Energo i Göteborg.

Juniorer FIG, där de bästa i ålderskategorin tävlar avlöste. I FIG-klassen hade de tre program att visa fram. Här var det rep, boll och käglor som gällde. Tuff bedömning på det internationella reglementet. Tuva Henckel var jämn och stabil i samtliga av sina framförande, men bollen var ändå det som stack ut och satte pricken över lördagens insats. Tuva som är väldigt fokuserad med sin träning belönades för fin tävlingsinsats och fick guldmedalj och är just nu "Sveriges bästa junior". Astrid Kristensson Nilsson hamnade inte långt efter, men gjorde någon liten miss i samtliga framföranden och fick nöja sig med en femteplats denna gång. Sanna Agic som utvecklats mycket under senare tid gjorde sitt livs tävling och hamnade på 10:e plats.

Söndagen inleddes med seniorernas Bas klass där Celine Vergara och Lucia Modeér Castro deltog. Tunnband och boll stod på programmet. Celine lyckades bäst av de båda och blev nummer nio efter en bra insats i boll och någon miss i tunnband. För Lucia blev det tvärt om. Bra insats i tunnband och lite missar i bollmomentet. Vann gjorde Emma Göransson från GF Uppsalaflickorna.

Meja Engdahl Petersson tävlade därefter i senior FIG klassen tillsammans med övriga i landslaget. Det var lite darrigt i tunnband som inledde, men Meja hämtade upp sig och i boll momentet satt allt som en smäck. Käglorna var en härlig rockig upplevelse och Meja lyckades ta hem silvret i sin första seniortävling på nationell nivå. Vann gjorde svenska seniormästarinnan från Örnsköldsvik, Cassandra Pettersson.

I senior duo som avslutade dagen gjorde Celine Vergara och Lucia Modeér Castro några misstag i sina båda körningar. Men poängen räckte till brons och flickorna kände sig ganska nöjda ändå. Det blir fortsatt träning på det nya programmet med tunnband.

En givande helg för den lilla klubben Landskrona Kvinnliga GF, som fyller 70 år under året. 

Skapa din hemsida gratis!