Riksserien 1 - årets första tävling hölls digitalt

01.04.2021

Efter fem månaders väntan och längtan var det äntligen dags, helgen 27-28 mars, för tävling i rytmisk gymnastik igen. Restriktioner gällande covid-19 gjorde att tävlingen var helt digital.

Varje deltagande förening hade utifrån geografiskt läge och antal deltagande gymnaster tilldelats en sändningstid. Under denna ganska korta frekvens skulle föreningens gymnaster avverka det antal program som var givet för varje ålders och svårighets kategori.

Lördagen startade långt i norr och avslutades i Skåne under söndagen. Bedömningen skedde direkt online. Vid sändningsproblem blev inte program bedömda, då det ej fick förekomma några förseningar i det tighta tidsschemat.

Tävlingen gällde inte som kvalificering för några nästkommande mästerskap utan var skapad för att tillgodose gymnasternas behov av att under något striktare former testa sina program inför en förhoppningsvis kommande tävlingssäsong.

Laddade men nervösa tjejer

Gymnasterna var laddade men också nervösa. Föreningen har under förra året tappat några av sina bästa gymnaster på grund av skada och diverse andra anledningar varför de startande gymnasterna är "ganska gröna".

Greta Bajraktari och Bella Oltner startade i Junior Bas för gymnaster födda 2008. Båda flickorna tävlade i tunnband och boll. Greta genomförde två fina program, lugnt och säkert. Bella satsade något mer i kasthöjd och det blev någonmera liten miss.

Liusiya Koroleva deltod i Junior Bas 2006. För Liusiya gällde också redskapen tunnband och boll. I tunnbandsmomentet var Liusiya väldigt nöjd, men i boll momentet kan hon betydligt bättre.

Milena Kovalenko som numera tillhör juniorlandslaget har tränat väldigt intensivt och deltog i de tre grenararna tunnband, boll och käglor. Vilka alla tre programmen avverkades inom 25 minuter. Milena var inte nöjd med sin prestation i något av programmen och var "helt slut" efter att kägelprogrammet slutförts. Milena deltog i kategori Junior FIG med internationell svårighetsnivå. Milena belade en åttondeplats. Vann gjorde Elina Sheremey från GF Uppsalaflickorna.

Emma Jönsson tävlade i kategorin Senior Bas, som nybliven senior. Emma som precis tillfrisknat från covid-19 gjorde en kämpainsats i tunnband och boll. Hennes placering i slutresultatet blev sjätte plats. Vann gjorde Amelia Olsson från Torsby GF.

Nu blickar vi framåt - några mot SM i juni-juli

De fem LKGF-gymnasterna var inte helt nöjda med söndagens insatser, men tyckte att det kändes skönt att få tävla och testa sin förmåga. Nu fortsätter gymnasternas arbete med att förbereda sig för kommande tävlingar som förhoppningsvis senare i vår inte endast blir digitala. SM-veckan i Halmstad i månadsskiftet juni - juli hägrar för några av dem.

Skapa din hemsida gratis!