RG Friends Masters 2018

05.11.2018

Söndagen den 4 november var det åter igen dags för några av Landskrona Kvinnligas gymnaster att åka iväg och tävla, denna gången i Danmark på den internationella tävlingen RG Friends Masters.

Först ut för Landskronas del var vår yngsta medföljda gymnast, Milena Kovalenko som tävlade i kategorin Children för gymnaster födda 07-08. Milena genomförda två stabila körningar och visade fina svårigheter, detta resulterade i höga poäng och Milena blev belönad med en guldmedalj, grattis!

Näst på tur var Landskronas Linnéa och Miranda som tävlade i kategorin Pre-junior, båda tjejerna skulle genomföra två program av valfria redskap. Linnéa hade valt boll och käglor och Miranda hade valt tunnband och käglor. Miranda var först ut av dem två och körde lugnt och fint, något fel placerat kast och någon liten balansmiss men för övrigt såg Miranda väldigt glad och målinriktad ut på mattan. Linnea öppnade med grenen boll och körde väldigt mjukt och fint, en liten löptur under en risk men annars satt dem andra svåra kasten och redskaps svårigheterna, även käglorna blir bättre varje tävling och idag var det endast en liten miss i starten men i resten av programmet satt käglorna i handen och Linnéa visade verkligen på kämpar glöd och vilja. Miranda fick med sig en silverpeng hem och Linnéa blev 8:a i det tuffa startfältet.

Lucia Modéer Castro var LKGF:s nästa gymnast att visa upp sig och efter ett bra genomfört Tunnbands program så var vi igång. Bollen flöt på bra och satt i handen under hela programmet. I sista rotationen hade Lucia valt att köra käglor, och efter en makalös räddning i första riskmomentet så blev det en mindre miss och Lucia kämpade sig igenom programmet men de blev tyvärr en miss till i ett av dem svåra momenten och poängen sjönk lite. Men allt som allt så var Lucia ändå nöjd med tävlingen och hon slutade på en 10:e plats. Celine Vergara var också anmäld till juniortävlingen men fick tyvärr lämna återbud på grund av sjukdom.

Sist ut för dagen var senior Wilma Mårtensson, det var en lite nervös Wilma som beträdde golvet idag då hon hade två helt nya program att visa upp. Men det började med ett vackert bollprogram som belönades med en av dagens högsta bollsiffror i tävlingen 10,7. Bra jobbat! Sen följde dem nya programmen käglor och band, dem innefattade högt tempo men det blev någon liten miss i båda programmen. Trots detta bärgade Wilma en 5:e plats och kände ändå att tävlingen var en bra dag på jobbet!

Med deltagande gymnaster från 5 olika länder så var det ett stort och tufft startfält i samtliga klasser och alla tjejerna har visat på goda kvalitéer under helgens tävling och det bådar gott för kommande tävlingar under hösten! Bakom domarbordet fanns LKGF:s Wiktoria Matulaniec och medföljande tränare för dagen var Emma Sandell.

Vi säger tack för denna gången Danmark vi ses nästa år igen!

Skapa din hemsida gratis!