Resultat Sydstegen 3

29.09.2022

Under lördagen arrangerade Landskrona Kvinnliga GF med hjälp av Landskrona Fritid den första fysiska tävlingen i rytmisk gymnastik i Puls arena på cirka två och ett halvt år. Tävlingen var en regional tävling och heter Sydstegen. 

Förmiddagen var som vanligt vikt åt de yngre ålders kategorierna och det genomfördes obligatoriska program. 

Steg 1, den lättaste kategorin startade och flickorna hade fristående och boll som obligatoriska grenar. För Landskrona Kv.GF deltod Anna Harbst, Wilda Lundqusit och Elvy Strandsjö. Då dessa tre gymnaster precis startat sin tävlingskarriär hade tränare Sanja Sejdinovic beslutat att det räckte med att delta i endast fristående för flickorna denna gång. Ett väldigt klokt beslut, då det verkligen syntes att gymnasterna var trygga på tävlingsgolvet och kunde genomföra programmet till punkt och pricka. 

I steg 2 deltog Engla Gustavsson, Azra Avdagic och Shehyan Noman. Dessa tre har nu hoppat upp en klass och programmen är lite svårare. För dagen var det bestämt fristående och käglor. Alla tre gymnasterna gjorde verkligen sitt bästa och det ser fint ut med återväxten i klubben. 

Steg tre avslutade förmiddagen och här deltog Blanka Standsjö och Daria Koroleva. Program för dagen var fristående och grenen band. Båda gymnasterna gjorde även de sitt bästa, men de har nu lite mera tävlingsvana och kände att; -nja vi kan nog snäppet bättre. Trots att undertecknad tyckte att det såg bra ut. Framför allt i fristående. 

Eftermiddagen ägnades åt program som är egenkomponerade till gymnasterna och även här hade LKGF flera deltagare. Den "fria klassen" bedöms enbart i artistiskt och utförande och i denna deltog Helen Noman, Maria Koroleva och Ulyana Khodzinskaya. Det blev framträdande i tunnband och boll av Landskrona gymnasterna. En del små misstag, men den det är bara att träna på. Flickorna kände sig ganska spända då de gjorde tävlingsdebut i klassen, från att ha tävlat i steg program så sent som i våras och Ulyana är ny i klubben, hitkommen från krigets Ukraina.

I junior Bas tävlade Taisiia Popovich med framgång i tunnband och käglor. Belöningen blev en silvermedalj med hem. Bra och starka insatser av Taisiia. Även hon hitflyttad från Ukraina. 

Senior Bas hade två LKGF gymnaster i startfältet och det var Sofie Bonde tillsammans med Liusiya Koroleva. Båda hade nya kägel program som de kämpade tappert med. Sofie smällde dessutom till med "sitt livs tunnbands program" och Liusiya levererade boll till tonerna av Johnny Logan "Hold me now". En delad femteplats blev slutplaceringen för de båda. 

I Junior FIG tävlade Maiah Hantoft i tunnband och käglor. En del små missar i käglorna drog ner poängen lite. Annars var Maiah ganska nöjd med sin andra plats. 

Matilda Westin deltog i senior FIG och hade valt tunnband och boll som tävlingsredskap för dagen Tunnbandet flöt på ganska bra, medan bollen var lite trixig att få ordning på. Matilda placerade sig på bronsplatsen. Vann gjorde Melanie Christov från Nevis RGK. 

Sista och avslutande tävlingsmomentet var Duo. Matilda Westin som tidigare tävlat framgångsrikt med Emma Jönsson har bytt duopartner sedan Emma bestämt sig för att sluta tävla i gymnastik. Numera består duon av Matilda och Sofie Bonde. Dessa två gjorde ett fint intryck på tävlingsgolvet och blev belönade med silver för sin insats efter sina två försök. 

Under dagen gjorde Meja Engdahl Petersson debut bakom domarbordet. Sanja Sejdinovic coachade under förmiddagen och Meja tog sedan över tränarrollen under eftermiddagens tävlingar.

Skapa din hemsida gratis!