Resultat lag-SM och lag-JSM

02.11.2022

Under den gångna helgen hölls den sista riksomfattande tävlingen i rytmisk gymnastik. Lag-JSM och SM stod på programmet och Kristianstad Arena var platsen för avgörandet.

Maiah Hantoft. Foto: Magnus Harrysson
Maiah Hantoft. Foto: Magnus Harrysson

Lördagen var vikt för lag-JSM. Varje klubb genomför åtta program. De sex bästa resultaten siffermässigt räknas in i lagets totala poäng. Alla klubbar måste genomföra två program med tunnband, boll, käglor och band. Laget måste innehålla minst tre gymnaster och en gymnast får maximalt delta i tre grenar. Skulle klubben mot förmodan sakna "en tredjeman" fanns möjlighet att låna in från annan klubb. Men laget tävlar under ett klubbnamn.

För Landskrona Kvinnliga GF tävlade Maiah Hantoft i Nevis RGKs lag, då den klubben endast har två juniorer och inte fullt lag. Maiah genomförde ett väldigt fint tunnbandsprogram och ett ganska stabilt kägelprogram. Totalt blev laget belönat med dagens tredje bästa resultat och Maiah tillsammans med Daria Rezova och Leonora Olsson, Nevis RGK tilldelades brons. Kul för Maiah med samarbete! GF Uppsalaflickorna tog hand om guldet.

På söndagen hade LKGF ett eget lag bestående av Matilda Westin, Liusiya Koroleva och Sofie Bonde. Flickorna kämpade på bra och man kan se en bra och stabil gymnastisk utveckling sedan i somras. Dagens insatser av Matilda i tunnband, boll och band, Sofie med tunnband, boll och käglor samt Liusiya med käglor och band räckte till en sjätteplats. Vann gjorde ett outstanding GF Uppsalaflickorna, som har en fantastisk bredd på toppen i sin klubb för tillfället.Bara att gratulera till fint arbete!

Coacher för LKGF var under helgen; Emma Lindahl och Sanja Sejdinovic som gjorde ett fint jobb. 

Skapa din hemsida gratis!