Resultat i Nevis Cup

13.12.2022

Nevis Cup arrangerades enligt egen utsago för 24:e året i rad i Staffanstorp. Tävlingen är en mindre internationell tävling på klubbnivå. Den ger bra erfarenhet och tävlingsvana för gymnasterna inom den rytmisk gymnastiken här i söder.

Landskrona Kvinnliga GF var på plats med tre individuella gymnaster som egentligen skulle varit fem. Men sjukdom och skada kom emellan, så två flickor fick avstå. Bland annat LKGF:s "stjärna" Matilda Westin som fick en bristning i en vadmuskel vid torsdagens träning.

Maiah Hantoft tävlade kategorin Junior A, som genomförde tre grenar. Maiah startade med tunnband och var synligt nervös. Bollmomentet var stabilare och ett ganska bra kägelprogram avslutade hennes deltgande i tävlingen. En åttondeplats blev resultatet med siffror över 16 i samtliga grenar vilket är en klar ökning för Maiah poängmässigt. Vann gjorde en gymnast från den norska klubben Kolbbotn.

Sofie Bonde och Liusiya Koroleva deltog i Senior B kategorin som genomförde två grenar. Både Sofie och Liusiya hade valt grenarna tunnband och käglor. Dessa två fungerade ganska väl på dem båda. Verkligen glädjande att se dem båda på tävlingsgolvet där du uppvisade fina program, glädje och större säkerhet än tidigare. Hårt arbete i gymnastikhallen börjar synas. Resultatet blev sjunde plats för Sofie och nionde för Liusiya. Dessutom blev Sofie belönad med en bronsmedalj för sin insats i grenen tunnband. Grattis! Vann gjorde Ida von Knorring från hemmaklubben Nevis RGK.

En väl arrangerad tävling där Meja Engdahl Petersson gjorde debut bakom domarbordet i internationella sammanhang och Matilda rollen som tränare. Två uppdrag som sköttes på ett bra sätt.  

Skapa din hemsida gratis!