Resultat i årets RG Friends Masters

08.11.2022

I lördags var Landskrona Kvinnliga GF i Taastrup utanför Köpenhamn för att delta i tävlingen "RG Friends Masters". Det är en internationell tävling, denna gång med deltagare från Danmark, Sverige och Norge samt de Ukrainskagymnaster som befinner sig i länderna på grund av kriget.

Tävlingarna pågick från klockan 09.15 på morgonen till klockan 20.00 på kvällen med en kort paus så att domarna kunde få i sig lite mat. Som vanligt fanns många olika ålders och svårighetsklasser.

För LKGF tävlade Maiah Hantoft och Taisiia Popovich i kategorin Junior B, som genomförde två program. Maiah och Taisiia hade båda valt tunnband och käglor för tävlingen. Maiah gjorde en del misstag i sina program och var inte alls nöjd. Taisiia körde två starka program och var ganska nöjd förutom ett tapp i käglor. Taisiia hamnade på fjärde plats och Maiah på sjätte plats. Vann gjorde en gymnast från Norge.

På seniorsidan tävlade Liusiya Koroleva och Sofie Bonde i Senior B, vilket innebar att de genomförde två program. Även här hade flickorna valt tunnband och käglor för tävlingen. Båda gymnasterna lyckades bra med tunnbandsmomentet, men hade en del tapp i käglor. Sofie blev sjua och Liusiya på plats nio. I denna kategori gick guldet till en gymnast från Nevis RGK i Sverige.

Matilda Westin tävlade i Senior A och hade valt tunnband, boll och käglor för sitt deltagande. En mycket bra tävling för Matilda som stod sig bra i konkurrensen och var ganska nöjd med tävlingen. Matilda blev nummer sju i slutprotokollet. Danska mästarinnan och VM-deltagaren Alma Sofie Pedersen vann.

I duo-tävlingen deltog Matilda Westin och Sofie Bonde med sitt tunnbandsprogram. Duon som är ganska ny och inte helt synkad ännu ser bättre och bättre ut för varje tävling. Två körningar, inte helt optimala, men resultatet blev en silvermedalj med hem till Landskrona. Vi säger stort grattis till framgången!

Meja Engdahl Petersson coachade gymnasterna under den långa dagen. RG Friends Masters hade en varm och vänskaplig atmosfär och vi återkommer gärna nästa år.  

Skapa din hemsida gratis!