Resultat från Olympia 74 Cup i Bulgarien

06.03.2023

Tidigt i fredags morse åkte fyra gymnaster och tränare från Landskrona Kvinnliga GF till Bulgarien för att delta i en internationell tävling i rytmisk gymnastik. Det blev incheckning på hotell och sightseeing samt lite shopping i centrala Sofia. Att se lite mera av platser och städer där LKGF deltar på tävling är alltid ett absolut måste. 

Liusiya Koroleva, Sofie Bonde och Matilda Westin.
Liusiya Koroleva, Sofie Bonde och Matilda Westin.

På lördagen var det tidig avfärd till tävlingshallen och öppningsceremoni, med tolv nationer på plats och ännu flera deltagande klubbar från dessa länder. Arrangören bekräftade ett deltagarantal på cirka 350 gymnaster under de båda tävlingsdagarna i "Olympia 74 Cup".

Senare på kvällen var det dags för Matilda Westin, Sofie Bonde och Liusiya Koroleva att äntra tävlingsmattan i kategori "Senior B". En kategori som innehöll duktiga gymnaster men inte i landslag eller nationell toppelit. För Matilda gick det ganska bra, även om hon var lite spänd på uppvärmningen. Matilda agerade avslappnat och naturligt på mattan och hade fint flyt, även om det inte var felfritt. Ett silver i totalen, guld i tunnband och brons i boll. Vann totalen gjorde en bulgarisk gymnast med 0,05 för Matilda.

Sofie dabbade sig en del i tunnband men kom igen rejält i bollmomentet och tog hem guldmedaljen. Vi fick verkligen se en topp prestation av Sofie. Så härligt när det händer. Liusiya som inte fick till det så bra i tunnband och var supernervös lyckades betydligt bättre i grenen käglor, där det blev silver med hem. Totalt blev Sofie fyra och Liusiya sexa. Bra jobbat av de tre seniorerna. Det blev en sen kvällsmat och sedan i säng, då tävlingen var cirka två timmar försenad.


Maiah Hantoft
Maiah Hantoft

Under söndagen var det Maiah Hantofts tur att ställa sig på tävlingsgolvet med redskapen tunnband och käglor. Även Maiah tävlade i kategori B. Ett bra tunnbandsprogram som Maiah var ganska nöjd med avlöstes av ett kägelprogram med några tapp. Slutresultatet för Maiah blev en fin andraplats i totalen efter en ukrainsk gymnast. Silver i tunnband och brons i käglor. Ett bra totalresultat för LKGF, där samtliga Landskronagymnaster tog medalj i denna lite större internationella tävling.

Trevlig atmosfär och mycket, mycket ny inspiration med hem, som ska smältas och omvandlas till nya övningar i flickornas program. 

Gymnasterna framför en rolig godisaffär i centrala Sofia.
Gymnasterna framför en rolig godisaffär i centrala Sofia.
Skapa din hemsida gratis!