Resultat från Sydstegen 2 2023

11.05.2023

Lördagen den 6 maj var det tävling i rytmisk gymnastik i Kristianstad Arena. Sydstegen 2 avgjordes med C4-gymnasterna som arrangör. Landskrona Kvinnliga GF var representerade i flera olika tävlingsklasser.

Maria Koroleva. Foto: Magnus Harrysson
Maria Koroleva. Foto: Magnus Harrysson

På förmiddagen var det obligatoriska serier som gällde och gymnasterna tilldelades inga poäng. Skriftligt omdöme hur väl programmen utförs skickas med till tränare och gymnaster efter tävlingens genomförande. På så sätt kan en vidareutveckling av de gymnastiska färdigheterna ske i en lugn takt.

I steg 1 visade Wilda Lundquist och Elvy Strandsjö fram fristående och tunnbands program. Båda lyckades mycket bra med tydliga och rena rörelser.

Steg 2 genomfördes av Engla Gustavsson, Azra Avdagic och Shehyan Noman. De tre visade prov på fina fristående och bandprogram. Tydliga figurer och höga kast blev det med bandet.

Blanka Standsjö och Daria Koroleva visade steg 3 i fristående och ett ganska svårt kägelprogram. Blanka genomförde ett bra fristående och kägelmoment helt utan tapp! Daria visade ett fint fristående men hade oturen att tappa käglan vid några tillfällen.

Under eftermiddagen var de lite äldre gymnasterna i farten och i Junior Bas kategorin visade Maria Koroleva ett mycket bra boll program och därefter sitt nya kägelprogram. Maria blev belönad med en silvermedalj för sin insats.

Maiah Hantoft deltog i Junior FIG, som har lite hårdare bedömningskrav. I bollmomentet hade Maiah lite problem att tygla bollen. Men kom tillbaka i kägelprogrammet med en betydligt stabilare insats. Även Maiah fick en silvermedalj med hem till prishyllan.

I Senior Bas tävlade Sofie Bonde och Liusiya Koroleva. De båda hade också grenarna boll och käglor på sitt tävlingsprogram. Båda genomförde jämna körningar med någon liten miss i sina program. Sofie placerade sig strax utanför prispallen på en fjärde plats och Liusiya blev nummer sex. Vann gjorde en gymnast från Nevis RGK.

Sanja Sejdinovic coachade gymnasterna och Meja Engdahl Petersson återfanns bakom domarbordet. 

Skapa din hemsida gratis!