Resultat från Svenska Cupen

17.10.2017

Helgen 14-15 oktober avgjordes Svenska Cupen samt Ungsdomscupen i Örnsköldvik. Fem gymnaster från LKGF deltog.

Fredagen den 13 oktober åkte fem gymnaster från Landskrona till Örnsköldsvik för att delta i årets upplaga av Svenska Cupen och Ungdomscupen 2017. Svenska Cupen är en prestigefull tävling och tjejerna har under året deltagit på nationella tävlingar för att kvala sig vidare till denna tävling.

Juniorklassen

I juniorklassen hade Landskrona två representanter; Meja Engdahl Peterson och Alma Månsson. Meja som är en ganska rutinerad ung tjej med många titlar i bagaget och som i våras blev svensk juniormästarinna tävlade bra under lördagens mångkamp. Stark vilja och utstrålning i sina program belönade sig med en stor vinst och Meja kunde kamma hem guldmedaljen! Alma som är första års junior gjorde även hon en godkänd insats. Med lite nervositet och några tapp så slutade Alma på en hedrande sjunde plats.

Meja gick med hennes prestation vidare i samtliga fyra grenfinaler och Alma tog sig vidare till tre. Under söndagen fick våra juniorer åter igen inta mattan och än en gång visade Meja på stor kvalité och lyckades hålla den hårda konkurrensen bakom sig och fick på söndagen stiga högst upp på prispallen i alla fyra grenar och kunde därför åka hem till Landskrona med inte mindre än 5 av 5 möjliga guldmedaljer! Alma kämpade på under söndagens finaler och visade på att hon är ett stort hopp inför framtiden och lyckades bäst i redskapet käglor där hon fick ta emot en bronsmedalj.

Seniorklassen

I seniorklassen hade även här Landskrona två deltagande genom Wilma Mårtensson och Olivia Kristensson Nilsson. Wilma gjorde en stabil tävling, hon kämpade på och gjorde allt hon kunde och lyckades genomföra ett nytt bollprogram på bästa möjliga sätt. Käglor var under lördagens mångkamp det bästa programmet från hennes sida och hon slutade på en sjätteplats i totalen och lyckades därmed kvalificera sig till alla fyra grenfinaler på söndagen.

Oliva startade tävlingen bra och fick en fin siffra i först programmet tunnband. Sen vidare i bollprogrammet gick det inte riktigt vägen, ett nytt program även för Olivia och bollen satt inte riktigt så som vi hade önskat vilket resulterade i en lite lägre poäng. Olivia lyckades trots detta ta sig tillbaka något i de två avslutande programmen och kunde efter fyra grenar ta emot en bronsmedalj och även hon hade gått vidare till alla grenfinalerna under söndagen.

I finalerna var det lite ostabilt från våra seniorer, med mycket vilja och mycket nerver blev det inte alltid den bästa kombinationen. Wilma lyckades åter igen med sitt nya bollprogram och lyckades bäst även i finalerna med sitt kraftfulla kägelprogram där hon fick ta emot en bronsmedalj för sin prestation. Olivia hade även på söndagen otur med sin boll men lyckades bättre i både tunnband och band där hon placerade sig på en tredje plats. I mångkampen segrade Cassandra Pettersson från Örnsköldsvik.

Ungdomscupen

Med oss på resan hade vi även minstingen Emma Jönsson som tävlade Ungdomscupen. En tävling för alla tjejer som är födda 2005 och som efter jul går upp till juniorklassen. Emma kvalade på två program, fristående och boll och fick sedan se om poängen skulle räcka för att kvalificera sig vidare till 10-finalen och få köra de sista 2 programmen. Efter två väl genomförda program med mycket inlevelse och glädje på mattan så var det klart att Emma låg fyra efter de två första grenarna. Emma levererade även i finalprogrammen och lyckades behålla sin 4:e plats i det tuffa startfältet. Det blir spännande att följa denna unga gymnast i hennes framtida utveckling då hon verkligen är en personlighet på mattan. Denna klassen vanns av Hedvig Elg-Appelros från Staffanstorp.

Skapa din hemsida gratis!