Resultat från RIksserien 2 2023

18.05.2023

I helgen har det varit nationell samling i rytmisk gymnastik i Staffanstorp, då Riksserien 2 avgjordes. Landskrona Kvinnliga GF var på plats med fyra tävlande. Två juniorer och två seniorer. 

Lördagen var juniorernas tävlingsdag och för LKGF tävlade Maria Koroleva i Junior Bas födda 2008 medan Maiah Hantoft deltog i Junior FIG.

Maria var först ut på tävlingsgolvet och genomförde två fina program med boll och käglor. Det syns att Maria jobbat målmedvetet med sina program. En fin sjätteplats blev resultatet för Maria. Som var både lättad, nöjd och glad efter sin andra riksomfattande tävling i livet.

Maiah som fightades i den svåraste klassen hade boll, käglor och band att bemästra. Att Maiah tränar flitigt syns mer och mer i tävlingssammanhang. Maiah hamnade också på en sjätteplats i sin kategori efter bra körning i boll, något litet onödigt tapp i käglor och en fight med bandet i det avslutande programmet. Som helhet var Maiah ganska nöjd med sin insats. Men hon känner att det finns mer att ge vid tävlingstillfällen.

På söndagen var Liusiya Koroleva och Sofie Bonde LKGF:s representanter i Senior Bas. Båda visade att de tränat på sina serier, men lyckades ändå göra misstag helt i onödan och åkte lite ner i resultatlistan på grund av detta. Båda flickorna samt tränare hade förväntat sig bättre utförande i de båda grenarna boll och käglor. Liusiya hamnade på en sjunde och Sofie på en åttonde plats, vilket kunde varit några "pinnhål bättre". Men det är bara att bita ihop och jobba vidare.....

Coach under helgen var Matilda Westin som fortfarande dras med sviter efter en bruten tumme. Bakom domarbordet återfanns Meja Engdahl Petersson, som genom ett återbud fick hoppa in och testa på att döma nationellt. 

Skapa din hemsida gratis!