Resultat från Riksserien 1 2023

07.04.2023

I helgen avgjordes Riksserien 1 i rytmisk gymnastik i Södertälje. Det var tävlingar från tidig lördag morgon till söndag eftermiddag, med mycket deltagande gymnaster på tävlingsgolvet från Örnsköldsvik och Östersund i norr till Staffanstorp i söder. Landskrona Kvinnliga GF var också på plats med en handfull gymnaster, som tränar flitigt och utvecklas, men som i dagens läge inte är inblandade i några "toppstrider". 

Maria Koroleva och Maiah Hantoft
Maria Koroleva och Maiah Hantoft

Maria Koroleva gjorde nationell debut och det syntes tydligt att nerverna satt utanpå i de båda redskapen tunnband och boll. Men nu är debuten gjord och vi kan jobba vidare utifrån detta.
Maiah Hantoft gjorde en ganska bra tävling och visade tydligt att både träning och tävlingsvana börjar komma. Vi fick även se en stor dos av "fighting spirit" på mattan. Bra jobbat Maiah! Maiah tävlade i den högsta kategorin av juniorerna och placerade sig som nummer sju, där tunnbandsmomentet stack ut poängmässigt med dagens fjärde högsta siffra. Övriga grenar var boll och käglor.

Liusiya Koroleva och Sofie Bonde tävlade i "Senior Bas" kategorin och gjorde betydligt stabilare tävlingar båda två i grenarna tunnband och boll än vad vi sett tidigare. En klar förbättring både rent gymnastiskt och fokus att hålla koncentration genom hela programmen. En mycket nöjd tränare kunde återvända till Skåne och nu jobbar vi vidare inför nya utmaningar.

Matilda Westin var tvungen att avstå tävling på grund av en spricka i höger tumme som inträffade på träning i tisdags kväll. Men Matilda var med upp på tävling som "moraliskt stöd" och firande av sin 18-års dag! 

Skapa din hemsida gratis!