Resultat från RG Friends Masters

20.11.2017

Söndagen den 12 november åkte fem av LKGF:s gymnaster till Danmark för att tävla den första tävlingen av RG Friends Masters. Det är en internationell tävling som lockade gymnaster från Sverige, Norge och Tyskland.

Miranda Aarstad tävlade i kategorin "children". Miranda gjorde en jämn och fin tävling helt efter förmåga i både sitt friståendeprogram och tunnbandsprogram och det hela belönades med en 4:e plats i det tuffa startfältet. Vann gjorde en väldigt duktig gymnast från Tyskland.

Näst ut på mattan var Emma Jönsson och Sanna Agic som tävlade i kategorin "pre-juniors". Både Emma och Sanna tävlade i redskapen tunnband och käglor. Emma lyckades köra en ganska stabil tävling, ett litet tapp i tunnbandsprogrammet men för övrigt väldigt fin på mattan med en härlig utstrålning. Sanna hade det lite tuffare under dagen och redskapen satt inte riktigt där Sanna tänkt sig alltid. Men med vilja och glädje genomförde Sanna sina program och hon är en fantastisk fin gymnast med sina långa linjer. Emma slutade på en 5:e plats och Sanna på en 9:e plats. Vann gjorde en tjej från Tyskland.

Celine Vergara tävlade i juniorklassen, och tävlade därmed i 3 redskap. Celine valde att köra tunnband, boll och käglor och det gjorde hon galant. Helt efter förmåga genomförde Celine tre fina program med massa utstrålning. För sin insats belönades Celine med en 8:e plats i det gedigna startfältet, vann gjorde en gymnast på Norge som var väldigt duktig.

Sist ut för dagen var Wilma Mårtensson som representerade LKGF i seniorklassen. Även hon körde tre grenar och liksom Celine hade Wilma valt tunnband, boll och käglor. Wilma levererade tre fartfyllda program med intressant innehåll, det belönades av domarna och Wilma fick fina poäng för sin insats på mattan. Det blev även så bra at Wilma fick åka hem med en bronspeng. Vann gjorde även här en gymnast från Norge.

Med under dagen var Wiktoria Matulaniec vid domarbordet och Emma Sandell som tränare åt flickorna.

Skapa din hemsida gratis!