Resultat från regionstävling 3 och DM

15.10.2019

Lördagen den 5 oktober arrangerade Landskrona Kvinnliga GF tävling i rytmisk gymnastik i Puls arena. Det var Regionstävling 3 och Distriktsmästerskap.

Foto: Swedish RG Photo
Foto: Swedish RG Photo


Först ut på dagen var Miniorerna som genomförde ett program i fristående och ett program med handredskap. Programmen är obligatoriska och gymnasterna bedöms endast i utförande. Bästa gymnasten från LKGF blev Maiah på en fin fjärdeplats. Maiah som tävlade På väg upp i våras gjorde alltså debut på miniornivå. En lyckad sådan får man säga. Inte långt efter poängmässigt hamnade Cornelia på sjätte plats. Helen Blev nummer åtta efter stabil körning. På nionde plats hamnade Greta, storasyster Leonita blev nummer elva och Bella nummer tolv. Aida hade en liten miss i boll momentet och hamnade på 16:e plats och Lilja blev nummer 22 i det ca 30 gymnaster stora startfältet. Alva Dahlström från Nevis RGK vann. 

Foto: Swedish RG Photo
Foto: Swedish RG Photo

I den Fria klassen infriade Milen förväntningarna på att stå över på prispallen. Kägelprogrammet var godkänt men bandprogrammet hade mer att önska. Lisa Lekeberg hamnade efter sina båda körningar på nionde plats och Liusia blev nummer tolv. Bedömningen består av samtliga komponenter i svårigheter, artistiskt och tekniskt värde. 

 Juniorerna tog över tävlingsgolvet och Tuva gjorde rent hus och tog hand om guldet i både Regionstävling 3 och DM. Bra och stabila körningar av Tuva i grenarna rep, band och käglor. Astrid var inte mycket sämre; silver i Regionstävlingen och brons i DM. Emma Jönsson stod på bra och visade sitt nya bandprogram. En fin sjätteplats i Regionstävlingen och en placering bättre i DM, efter en fantastisk körning i kägelmomentet. Linnea som blir bättre och bättre för varje tävling blev nummer sju i Regionstävlingen och nummer nio i DM. 

På seniorsidan blev det ett fint resultat för Lucia. En fjärdeplats i Regionstävlingen, där den danska gymnasten Isabella Schultz tävlande för Nevis RGK tog hand om guldet. Och en bronsmedalj i DM till Lucia där Malin Harrysson, C4 gymnasterna tog hand om högsta valören. 

LKGFs Ungdomstrupp vann sin kategori med det nya fristående programmet till toner av Riverdance. I truppen ingick; Lisa, Greta, Bella, Helen och Maiah. 

En Junior DTQ från LKGF gjorde tävlingspremiär med den äran, bestående av Linnea och Emma. De lyckades väldigt väl med tunnbandsprogrammet och silvermedalj blev belöningen. Vann gjorde Nevis RGKs Tuva Dustler och Ida von Knorring.

Skapa din hemsida gratis!