Resultat från JSM i Kristianstad

13.11.2023

Årets JSM i rytmisk gymnastik avgjordes i Kristianstad Arena under helgen. Det var cirka 60 individuella gymnaster, nio stycken duokombinationer och någon trupp samlade under de båda tävlingsdagarna som pågick till sent lördag kväll och startade tidigt söndag morgon. För Landskrona Kvinnliga GF tävlade Maiah Hantoft och Maria Koroleva.

Båda gymnasterna var inlottade i ålderskategori födda 2008 och tävlade i de fyra grenarna tunnband, boll, käglor och band. Maiah, som har något mera rutin än Maria, lyckades bäst och hamnade i slutresultatet på åttonde plats.

Det blev lite "småmissar" av Maiah, som inte var helt nöjd med sin tävlingsinsats på JSM. Maiah har förberett sig inför helgens tävling genom att samla rutin med ganska intensivt nationellt och internationellt tävlande under sensommaren och hösten. Om vi jämför med föregående år är det ändå resultatmässigt ett "jättekliv" framåt för Maiah. Lördagens prestation resulterade dessutom i två finalplatser under söndagen. Så det blev till att dra på sig tävlingsdräkten för ytterligare en dag. Placeringen blev femma i tunnbandsfinalen och fyra i bollfinalen, så kapacitet för högre placering finns verkligen!

Maria gjorde debut på nationellt mästerskap och visade prov på fin vilja och verkar redo för ytterligare utmaningar. Det blev en 13:e plats i den hårda konkurrensen för Maria.

För första gången i livet genomförde Maria en "fyrkamp", vilket är en insats i sig, då Maria är van att tävla i endast två grenar. Nu blev det till att ladda om fyra gånger och med handredskap av helt olika karaktär, även dem man känner sig lite osäker inför. Men insatserna såg jämna och fina ut. Inte helt felfria men med bra inlevelse och bra satsning i "de lite svårare kasten".

Som helhet är vi nöjda med årets JSM och jobbar nu vidare mot svårare övningar, ännu flera höga kast och kanske ett och annat nytt program inför 2024. Vann gjorde Daria Rezova, Nevis RGK.

Matilda Westin stod trygg vid flickornas sida hela tävlingen och hjälpte till att hålla fokus under den långdragna tävlingen.

Skapa din hemsida gratis!