Region 2 avgjordes på hemmaplan i Puls arena

09.05.2018

Under lördagen arrangerade Landskrona Kvinnliga GF Regionstävling 2 i Puls arena. Cirka 60 gymnaster från den sydligaste regionen var närvarande och en del är bland de bästa i sin ålderskategori i Sverige.

Den "fria klassen" med alla ungdomsgymnasterna inledde dagen. Milena Kovalenko genomförde sitt livs fristående och fick en fantastisk poäng. I det nya kägelprogrammet blev det däremot en del tapp och då sjönk den poängen rejält. Totalt räckte Milenas insatser till silver.

Miranda Aarstad som har lite problem med sin hälar just nu körde på bra ändå och bärgade bronset efter två väl genomförda program i fristående och käglor. Linnéa Larsson var inte lång efter med ett mycket bra fristående och ett för dagen väl genomfört kägelprogram. Linnéa blev nummer fyra. Vann gjorde Melanie Christov från Nevis RGK.

Trupp och Duo i olika åldersgrupper och svårighetsnivå stod sedan på programmet. För LKGF tävlade ungdomstruppen från LKGF i fristående med Bella Oltner, Liusiya Koroleva, Leonita Bajraktari, Greta Bajraktari, Helen Noman & Maiha Hantoft. Flickorna blir bättre och bättre för varje gång och belönades med silver.

Ungdomstruppen
Ungdomstruppen

Juniortruppen från LKGF har genomgått en "föryngring" med tanke på satsning på större mästerskap år 2019 och körde riktigt förtroendeingivande med sitt bandprogram. I truppen tävlade Alma Månsson, Tuva Henckel, Astrid Kristensson Nilsson, Emma Jönsson och Sanna Agic.

I Juniorduo vann Lucia Modéer Castro och Celine Vergara efter två körningar med sitt nya tunnbandsprogram. De körde inte felfritt, men har bra harmoni i sina rörelser och kompletterar varandra fint på golvet. Silvret hamnade också i LKGF genom Rinesa Osmani & Isabella Sadjadi. Med lite mera träning har vi en fin duo för framtiden i dessa båda gymnaster.

Seniorduon från LKGF har blivit omdanad och Meja Engdahl Petersson tävlar tillsammans med Wilma Mårtensson, då Doruntina Goxhuli bestämt sig för att sluta tävla. Meja och Wilma körde på bra och det ser lovande ut inför sommarens SM - tävlingar i Helsingborg.

Miniorklassen med obligatoriska program i fristående och käglor vanns av LKGFs Lisa Lekeberg. Ett fint fristående bäddade för seger och Lisa gjorde ett stabilt program även i grenen käglor. En mycket fin insats!

Juniorerna tävlade i grenarna käglor och band. Meja Engdahl Petersson, som är uttagen att representera Sverige vid JEM längre fram i vår har försvårat sina program och kämpar med detta. Två tapp i käglorna med stora poängavdrag och en ganska okej genomförd körning i band bäddade för översta plats på prispallen.

Men Tuva Henckel och Alma Månsson har ställt in siktet och jagar Meja. Både Tuva och Alma körde på starkt under lördagens tävling. Tuva rapp och teknisk och Alma lång och med fantastiska linjer. Silver till Tuva och brons till Alma.

Astrid Kristensson Nilsson har höjt sig ett snäpp och det syns hur mycket vilja det finns. Bara att jobba på. Emma Jönsson lyckades bra även hon och blev nummer sex. Sanna Agic blev nummer åtta, Lucia Modeér Castro nia och Celine Vergara nummer tio. Alla tre gymnasterna har gjort stora framsteg i sin träning, men lyckades inte fullt ut på tävlingsgolvet.

I seniorklassen tog Wilma Mårtensson hand om guldet genom stabila insatser i käglor och band. Wilma som ska tävla i Bulgarien inom en snar framtid vässar formen inför detta äventyr.

Erika Gustafsson coachade gymnasterna på ett lugnt och tryggt sätt under tävlingsdagen.


Skapa din hemsida gratis!