Rapport från Sydstegen 4 i Staffanstorp

14.12.2022

I söndags hölls den sista och avslutande tävlingen i Sydstegen för de yngre gymnasterna i rytmisk gymnastik. De minsta har obligatoriska program med olika typer av handredskap fördelade på steg 1 - 3.

I steg 1 deltog Landskrona Kvinnliga GF med Wilda Lundquist, Elvy Strandsjö och Anna Harbst. Alla tre visade prov på rep och boll. Domarnas omdöme löd: Bra till musiken, fina rörelser men träna mera på tekniken och sträck på tårna.

I steg 2 deltog Varvara Lekomtseva, Engla Gustavsson, Azra Avdagic, Shehyan Noman och Ariana Rokhanska. Dessa fyra gymnaster visade boll och käglor för domarna. Och omdömena löd: Fina höga kast, försök fånga med en hand hela tiden, träna större amplitud i spagathoppen och bra jobbat!

För Blanka Standsjö och Daria Koroleva var det tunnband och band i steg 3 som gällde. Och deras omdöme från domarna löd: Bra höjd i kasten, fina akrobatikmoment, träna tekniken i piruetterna och lyssna lite mera på musiken.

Helen Noman, Maria Koroleva och Kira Lekomtseva visade sedan valfria program med tunnband, boll och käglor. De tre gymnasterna blir bedömda utifrån Code of Points i utförande och artisteri. Samtliga tre hade en del misstag, men några av programmen är endast någon vecka gammalt så det är bara att jobba på med alla delar som krävs inför nästa tävling som blir i mars 2023. Så det är gott om tid.............

Närmast visar gymnasterna upp sig i Albanoskolans gymnastiksal lördagen den 17 december klockan 15:00. Då blir det traditionsenligt luciatåg och egenkomponerade program till julmusik. 

Skapa din hemsida gratis!