Nya medaljer till LKGF i Regionstävling 3 och DM

01.11.2017

I söndags var det dags för tävling igen för Landskrona Kvinnliga GF. Klubbens gymnaster fick återvända till Kristianstad Arena för att tävla Regionstävling 3 samt Distriktsmästerskap.

Foto: Leo Erdfelt
Foto: Leo Erdfelt

Miniorklassen startade dagen och där tävlade Lisa Lekeberg och Lilo Weidmar med fina insatser i obligatoriskt program med boll och fristående. Lisa slutade på bronsplats och Lilo hamnade lite längre ner i resultatlistan. För båda gymnasterna var det premiär i Miniorklassen med lite högre svårighetsnivå på programmen. En väl godkänd insats av de båda flickorna.

Ungdomsklassen bjöd på fina resultat för LKGFs gymnaster. Emma Jönsson gjorde mycket starka insatser i tunnband och käglor och resultatet blev en delad förstaplats med Hedvis Elg Apperos från Nevis RGK. Miranda Aarstad och Milena Kovalenko hade valt tunnband och boll. I båda programmen fick vi se stabila prestationer och stor inlevelse. Miranda tog hem bronsmedaljen och Milena slutade som nummer fem.


Foto: Leo Erdfelt
Foto: Leo Erdfelt

I juniorklassen gjorde Meja Engdahl Petersson vad som förväntades av henne. Starka insatser i de tre grenarna tunnband , boll och käglor med poäng över 12 i samtliga körningar. Guldet följde med till Landskrona och Meja försvarade sin JDM titel. Tuva Henckel tävlade mycket starkt för dagen. Tuva hade även hon valt tunnband, boll och käglor. Resultatet blev en bronspeng att sätta i prisskåpet. Alma Månsson hamnade precis utanför pallen, efter starka insatser i tunnband och käglor men lite nervigare i boll.Sanna Agic, Lucia Modéer Castro och Celine Vergara följde snäppet längre ner i resultatlistan efter lite skiftande insatser.

I trupptävlingen, som även under denna tävling endast bedömdes i utförande blev det brons till Lucia Modeér Castro, Sanna Agic, Celine Vergara, Alma Månsson och Meja Engdahl Petersson. Andra körningen flickorna gjorde med sitt nya bandprogram lovar dock gott för framtiden. Vann gjorde ungdomstruppen från Nevis RGK.

Några flickor från klubben stod över tävlandet pga. skador och sjukdomar. Tränare för dagen var Doruntina Goxhuli med stort tålamod och lugn.

Skapa din hemsida gratis!