Nya internationella tävlingserfarenheter

07.11.2023

I lördags avgjordes en mindre internationell tävling i rytmisk gymnastik i Taastrup strax söder om Köpenhamn. På plats fanns klubbar från Danmark, Norge och Sverige samt en del gymnaster från Ukraina. Landskrona Kvinnliga GF var på plats med fyra gymnaster; Maria Koroleva, Maiah Hantoft, Matilda Westin och Liusiya Koroleva. 

Maria var anmäld i kategori Junior B och körde två grenar; boll och käglor. Bollprogrammet såg väldigt fint ut och belönades med en fin poäng. Tyvärr blev det en del missar i kägelmomentet och Maria trillade ner en aning i resultatlistan och slutade på fjärde plats.

Maiah tävlade i junior A och körde tunnband, boll och käglor. Tunnbandet och bollprogrammet var det bästa som Maiah visat fram på tävling under hösten. Fina poäng, som är rekord för Maiah, blev belöningen. I kägelmomentet blev det lite darr i handen och poängen blev en aning lägre än de två tidigare. En sjätteplats blev resultatet för en ganska nöjd Maiah.

Matilda tävlade i senior A och körde även hon grenarna tunnband, boll och käglor. Tre jämna program med inlevelse och fina kast levererade Matilda på tävlingen, och var nöjd med sin insats. Med hem till Landskrona blev det en bronsmedalj att hänga i prisskåpet. Bra jobbat! Vann gjorde danska mästarinnan Alma Sofie Pedersen.

Liuisya tävlade i senior B och hade valt boll och käglor för tävlingen. Bollmomentet gick ganska bra. Kägelmomentet innehöll tyvärr en del onödiga tapp och poängen blev lite lägre än vad Liusiya hade hoppats på. En åttonde plats blev det för Liusiya.

Totalt en tävling för LKGF gymnasterna som gav bevis på att de utvecklats sedan förra årets deltagande. Glädjande var att flickornas siffra i svårigheter både med kroppen och med handredskapet har ökat betydligt.

Skapa din hemsida gratis!