Nya erfarenheter inhämtade från International Rhythmic Montreal Camp i Kanada

23.10.2018

Meja Engdahl Petersson, Wilma Mårtensson och tränare Jenny Engdahl har nyligen varit på ett internationellt träningsläger i Montreal, Kanada.

Inbjudan till lägret fick föreningen genom den kanadensiska tränaren och arrangören till lägret, Viktoria Ataol. Viktoria har tidigare gästat Sverige i samband med landslagsläger och tränarutbildning.

Viktoria har gjort ett bra intryck genom sin kunskap och sitt sätt att förmedla denna vilket gjorde att man bestämde sig för att åka till oktoberlägret. Tränare Jenny sökte resestipendium via Bertil Sjöstrands fond och fick 6 000 kr till hjälp för kostnaderna.

Meja och Wilma fick tillsammans med cirka 150 gymnaster från Kanada, Brasilien och Mexico stifta bekantskap med några av världens mest kända tränare. Det var fyra intensiva dagar med träning från klockan 08.30 till 1800.

Flickorna har tränat handredskapsteknik, Apparatus Difficulties- övningar, "omöjliga övningar", balett och rotationsteknik för Adriana och Kamelia Dunavska, Silvia Miteva, Eliso Bedoshvili, Vera Nikolaieva och Viktoria Ataol.

Därefter var det dags för "private sessions" för förbättringar i flickornas individuella tävlingsprogram. Där hade vi valt att ta hjälp av Eliso Bedoshvili, som till vardags är tränare till Salome Pashava, Georgien och Adriana Dunavska som tränat Frankrikes trupp och individuella gymnaster till stora framgångar.

Både Meja, Wilma och Jenny har lärt sigmassor och fått inspiration till fortsatt träning. Intensiva, smärtsamma, glädjande och framför allt oförglömliga dagar avslutades med sightseeing och shopping i centrala Montreal.

Nu ska alla nya ändringar och förbättringar sättas på plats inför kommande tävlingar.

Skapa din hemsida gratis!