Ny erfarenhet, en plats i grenfinalen och en silvermedalj fick tjejerna med sig från JSM och SM i duo

02.11.2021

Under helgen som gått har det varit JSM individuellt och lag samt SM för Duo i Lindesbergs Arena.

Landskrona Kvinnliga GF var representerade på tävlingarna med ett mycket ungt och orutinerat lag. Föreningen har under pandemin tappat många duktiga gymnaster och håller nu på att bygga upp en ny generation inom den rytmiska gymnastiken i klubben. För att se och lära var därför Milena Kovalenko, Liusiya Koroleva, Bella Oltner, Greta Bajraktari och Maiah Hantoft på plats, för att tävla sitt fösta JSM. Förra året genomfördes ingen SM eller JSM-tävling på grund av covid-19.

Tävlingen genomförs enligt principen att samtliga gymnaster genomför två grenar efter eget val, där även lagpoäng läggs samman. De 15 bästa gymnasterna kör sedan ytterliga två grenar och kompletterar på så sätt alla fyra grenar som ska genomföras; tunnband, boll, käglor och band. Bland dessa 15 finns då den totala JSM segrarinnan, som i år heter Elina Sheremey och tävlar för GF Uppsalaflickorna.

Milena tog sig till "all around-finalen"

Milena som tillhör juniorlandslaget har sedan i somras besvärats av en fotledsskada och är inte helt i form. Milena lyckades ändå genomföra sina program på ett sådant sätt att hon säkrade, som sista och 15:e gymnast, plats i lördagens "all around final". Milena körde på ganska bra och klättrade två placeringar. Hon slutade på en total 13:e plats.

Liusiya gjorde en mycket bra tävling i de valda grenarna boll och band. Bella genomförde käglor och band, Greta hade valt tunnband och boll. Maiah tävlade i tunnband och käglor. Alla tre kämpade på efter förmåga och det var både "ups and downs". Men det är bara att fortsätta kämpa o jobba! Totalt hamnade LKGF:s JSM-lag på femte plats. Ett godkänt resultat :-).

Duon Matilda och Emma knap silvermedaljen

I duotävlingen gjorde Matilda Westin och Emma Jönsson två starka insataser med sitt nykomponerade tunnbandsprogram. En silvermedalj i sitt första gemensamma SM smakar mera. Tyvärr skadade Emma sin handled, så söndagens finaltävling för duo fick genomföras utan Landskronagymnasterna. Vann gjorde Nevis RGK.

Milena till grenfinal i band

Milena tävlade även i söndagens grenfinal med band. Inte en helt lyckad insats resulterade i en åttondeplats för dagen. Men vi är glada och stolta över att Milena kunde och orkade genomföra hela JSM-tävlingen.

Med mycket ny erfarenhet och många glada skratt är nu gymnasterna åter i Landskrona för återhämtning och fortsatt träning mot nya mål och utmaningar.

Helgens medföljande tränare var Meja Engdahl Petersson och Erika Gustafsson.

Skapa din hemsida gratis!