Nöjd trupp efter sin insats i Gracia cup

20.02.2019

Landskrona Kvinnliga GF har nu inlett vårens tävlingar i rytmisk gymnastik med deltagande på "Gracia Cup" i Budapest, Ungern.

Med på resan till Ungern var LKGF:s juniortrupp bestående av Tuva Henckel, Alma Månsson, Sanna Agic, Astrid Kristensson Nilsson och Emma Jönsson. Individuell gymnast på seniorsidan var Meja Engdahl Petersson. Även gymnaster, tränare och domare från Nevis RGK i Staffanstorp var med i delegationen från Sverige.
Vid ankomsten till Budapest under torsdagen blev det sightseeing på egen hand i de centrala delarna av staden med lite shopping. Arrangören av tävlingen bjöd på sightseeing med buss, där Hjältarnas torg samt slottet var målet för turen som fyllde fredagen istället för som brukligt är, träning i tävlingshallen. Lite snopet att inte få träna, men ibland kan det vara bra med lite extra vila också.

En sjätteplats i all around-tävlingen

Lördagen innehöll både träning och tävling från tidig morgon till sen kväll. Juniortruppen inledde med ett starkt tunnbandprogram helt utan tapp. Flickorna var mycket nöjda med sin insats. Bandprogrammet var med stor inlevelse och endast ett tapp vilket gladde gymnasterna från LKGF, som hamnade på sjätte plats i trupptävlingen för juniorer. Dessutom var flickorna kvalificerade för finaltävling under söndagen i tunnband och i band under måndagen. Polen National Team vann juniortruppernas AA-tävling.

Meja som skulle gjort debut som senior i Budapest insjuknade i influensa och feber och fick lägga sig till sängs. Detta innebar att hon strök sig från tävlingen.

Högre poäng för tuppen i finalerna

Söndagens finaltävling i tunnband för juniortrupperna blev ytterligare en framgång för LKGF. Fin körning och bra poäng med super nöjda gymnaster. Sexa i placeringen och bra självförtroende inför måndagens band final. Ukraina National Team var de som hanterade sin tunnband allra bäst under söndagen.

Bandfinalen på måndagen för Landskronagymnasterna var utan tapp, men lite rörigt och orent i uppställningarna. Gymnasterna var ganska nöjda med sin körning i alla fall, då just band är ett svårt handredskap. Sjunde plats och betydligt högre poäng än i all around-tävlingen. Här blev det Schweiz National Team överst på pallen

Med nya erfarenheter i bagaget för Landskrona Kvinnliga GFs gymnaster var det hemfärd på tisdagen. Efter så många dagar i solsken och nästan vårvärme, var det skönt att komma hem till regnet.

Skapa din hemsida gratis!