Nevis Cup - årets sista internationella tävling

18.11.2019

Nevis Cup i rytmisk gymnastik, Sveriges för året enda internationella
tävling avgjordes i Hagalidshallen i Staffanstorp under lördagen. Årets upplaga hade samlat gymnaster från Finland, Tyskland, Danmark, Holland och Sverige.

Tävlingarna startade kl. 09:30 och sista gymnasten gjorde sitt program cirka kl. 19:30. En intensiv dag för gymnaster, tränare och domare.

För Landskrona Kvinnliga GF tävlade Milena Kovalenko i "Pre Junior" och gjorde ett mycket bra framträdande med boll som belönades med en fin poäng. Bandprogrammet var inte helt på topp, men ett av de bättre Milena visat upp i tävlingssammanhang. En samlad Milena som blivit betydligt starkare med handredskap. En bronsmedalj blev belöningen. Vann gjorde Matilda Mäntynen från Finland.

I junior kategori B hade LKGF fyra tävlande. Miranda Aarstad som efter ett långt uppehåll från gymnastiken åter är tillbaks samt våra "nya" juniorer Liusiya Korolev, Isabella Sadjadi och Rinesa Osmani. Miranda valde att tävla i rep och käglor. Repmomentet var lite trassligt men käglorna stabila. Det är härligt att ha Miranda tillbaka i klubben igen och med lite mer träning kommer allt att sitta framöver på både träning och tävling. Miranda blev nummer 10, Rinesa, Isabella och Liusiya gjorde internationell debut med käglor och band. Alla tre kämpar på fint med sina svårigheter och program. Men har fortfarande lite problem med de högre och svårare kasten som kan ge bonus poängmässigt. Ida Rodriguez, Head Judge i Sverige uttalade sig i positiva ordalag över de tre LKGF-gymnasternas utveckling på senare tid. Klassen vanns av Michelle Schäfer från Hamburg i Tyskland.

Astrid Kristensson Nilsson och Sanna Agic försvarade LKGF:s färger i Junior kategori A. Astrid körde käglor så det stod härliga till och hade sedan en försmädlig liten miss i band. Sanna gjorde sitt livs tävling och levererade fina körningar i boll och käglor. Båda gymnasterna gick vidare till finalen och i tredje grenen körde Astrid boll och Sanna avslutade med band till "It's raining men". Totalt slutade Sanna som fyra och Astrid som nummer fem. Härlig och positiv utveckling hos både Astrid och Sanna har skett under hösten. Vann gjorde även här en gymnast från Tyskland.

Coach för dagen var Meja Engdahl Petersson.

Skapa din hemsida gratis!