Meja på äventyr i Kiev

17.03.2019

Fem dagar har Landskrona Kvinnliga GFs nyblivna seniorgymnast Meja Engdahl Petersson tillbringat i den Ukrainska huvudstaden Kiev. Det har varit Grand Prix och stora internationella tävlingar. Individuellt, senior och junior samt trupp och Gala show.

Meja och Alva Svennbeck, GF Uppsala flickorna inför tävling
Meja och Alva Svennbeck, GF Uppsala flickorna inför tävling

Meja som just fyllt 16 år, har längtat efter att få tävla som senior men inte haft denuppstarten på 2019 som hon tänkt. Sjukdom och skadat finger har satt käppar i hjulet för både optimal förberedelse och tävlande. Dock såg Meja ganska lugn, men ändå laddad ut på tävlingsgolvet i Kiev. 

Inledande grenen tunnband kunde gått bättre, då Meja missade tunnbandet i ett riskmoment med någon millimeter. Tunnbandet ska kastas med foten i en hjulning, som ska pareras direkt från en spinnrullning. Tunnbandet fortsatte att rulla ut över tävlingslinjen då Meja stod upp och ner på händer och insåg att tån missat tunnbandet med några millimeter. Poängavdrag följde naturligtvis. Bollen visade sig lite bättre, men den såg stundtals lite hal ut. Kägelmomentet var betydligt bättre och Meja upplevde sig mer närvarande på mattan. Det avslutande bandprogram programmet till tonerna av "Sound of Silence" satt fint.

Nu blir det till att ladda om och fortsätta att träna, helst både sjuk och skadefri inför kommande tävlingar. Meja är besviken på sin insats, men även full av energi efter att ha umgåtts med några av världens bästa gymnaster under några dagar. 

 Meja åkte helt ensam till Ukraina, där en något större grupp från Uppsala mötte upp och har varit hennes tävlingssällskap. 

Skapa din hemsida gratis!