Meja och Tuva ingår i landslaget 2019

08.12.2018

I veckan kom uttagningsbeskedet till landslaget i rytmisk gymnastik 2019. Glädjande för LKGF då två gymnaster lyckats kvalificerar sig.

Uttagningsbeskedet för junior- och seniorlandslaget inom rytmisk gymnastik för år 2019 kom i veckan. Från Landskrona Kvinnliga GF är Meja och Tuva uttagna. Stort grattis säger vi till dem.

Uttagningen har genomförts enligt speciella kriterier, vilka är ganska tuffa för tillfället. Det handlar inte bara om att hamna bland de 5-7 bästa på tävlingarna. Grundkriteriet för att bli uttagen till seniorlandslaget är att gymnasten har nivå och målsättning att tävla på de internationella mästerskapen EM och VM. Som ett komplement till de internationella mästerskapen finns även NM och eventuellt andra internationella tävlingar.

En gymnast som tas ut till juniorlandslaget måste alltid ha kvalificerat sig på ett mångkampsresultat (tre bästa grenar av fyra) och kan inte bli uttagen till juniorlandslaget via enskilda grenar. Gymnasten bör hålla de internationella kraven enligt FIG samt ha programkapacitet med utgångsvärde 6,0 i D eller högre. Gymnasten ska vara kapabel att klara av denna programkapacitet med stor säkerhet. Tävlingspoäng bör vara 27 poäng totalt på tre bästa grenar av fyra.

Uttagningskriterier för juniorlandslaget
Uttagningskriterier för seniorlandslaget

Samtliga uttagna gymnaster har klarat tävlingskvalpoäng vid minst ett tillfälle under året 2018 och bedöms ligga över eller mycket nära svårighetskriterierna.

Nya gymnaster kan kvalificera sig till landslaget löpande under året om utrymme finns och ifall landslagsledningen anser det aktuellt, samt att svårighetskrav och tävlingspoäng uppvisats under följande tävlingar: Riksserierna, Svenska Cupen, SM, EM, VM samt andra internationella tävlingar som är sanktionerade av landslagsledningen och är FIG-rankade.

Skapa din hemsida gratis!