Meja deltog som enda svensk i EM i Guadalajara

05.06.2018

EM i rytmisk gymnastik är nu avslutat och junioren Meja Engdahl Petersson, Landskrona Kvinnliga GF som var Sveriges enda representant är nu hemma igen efter en vecka i spanska staden Guadalajara.

Totalt deltog 40 nationer i tävlingarna där världens främsta utövare på junior och seniornivå individuellt samt senior-trupper fanns på plats.

Meja inledde med grenen tunnband och ett bra framförande belönades med poängen 11,575 vilket räckte till en 54:e plats i grenen. Bollprogrammet innehöll en mindre miss och både poäng och placering sjönk en aning. I kägelprogrammet gjorde en revanschsugen Meja ytterligare ett tapp med poängavdrag som följd. Grenen band avslutade Mejas tävlande och ett starkt genomfört program resulterade i en 58:e plats i grenen. Meja är både nöjd med sin insats men även lite besviken på de båda missarna.

EM tävlingarna har bjudit på mycket träning, tävling, autografskrivande och nya kamrater samt lite shopping och sightseeing i Madrid. Dessutom har Meja upplevt tävlingar med topp insatser på tävlingsgolvet, en hemmapublik och stämning i tävlingshallen som var helt fantastisk. Där Ryssland, det dominerande landet inom sporten sensationellt fick se sig slagna av Italien, Bulgarien, Azerbajdzjan och Ukraina i trupp tävlingarna, vilket var stor sensation.

Nu är det tillbaka till skolbänken och vardagen och siktet inställt mot SM - veckan i Helsingborg / Landskrona.

Skapa din hemsida gratis!