Matilda knep guldet i året sista riksserietävling

21.11.2021

Under helgen har den avslutande tävlingen av Riksserien i rytmisk gymnastik avverkats i Kristianstad Arena. På plats fanns gymnaster från Landskrona Kvinnliga GF för att försvara föreningens färger.

Under lördagen var det juniorerna som stod för tävlandet från tidigt på morgonen till sent på kvällen.

Dagen startade med de yngre gymnasterna och från LKGF deltog Maiah Hantoft, Bella Oltner och Greta Bajraktari. Alla tre gymnasterna ställde upp i Junior Bas födda 2008. De obligatoriska grenarna var denna gång tunnband och band och cirka 20 gymnaster fanns på plats i just denna kategori.

Maiah gjorde två fina prestationer och var väldigt nöjd. Väldigt kul för Maiah, som har haft det lite motigt tidigare vid tävlingar. Bella framförde ett fint tunnbandsprogram, men hade sedan lite trassel med bandet. Bandet brukar annars vara Bellas starka gren på träning. Greta körde lugnt och fint efter sin förmåga. Greta som är väldigt stilig på golvet.

I klassen för Junior Bas födda 2006 deltog Liusiya Koroleva. Liusiya hade också tunnband och band på programmet och genomförde två program med något litet misstag, men var i det stora hela samlad och lugn på golvet. Totalt blev det en femteplats för Liusiya.

I klassen Junior FIG, där landslagsgymnasterna tävlar deltog Milena Kovalenko.
För dagen var det tunnband, boll och band som gällde. Milena genomförde bra tunnband och bollprogram och fick fina poäng. I grenen band var det sedan lite trassel och en något okoncentrerad Milena. Totalt räckte insatsen till en femteplats och Milena var ganska nöjd, då hon dragits med en seg förkylning sedan landslagslägret i Göteborg för någon vecka sedan. Milena går nu på tävlingsvila för att träna in sig på nya program inför 2022, då ett nytt Code of Point kommer att gälla. Med nya svårigheter, innehåll och krav i programmen. Blir spännande! Vann gjorde Melanie Christov från Nevis RGK.

Resultat seniorer

Söndagen var vikt för seniorerna och på plats för LKGF fanns Matilda Westin och Emma Jönsson. Båda tävlar i Senior Bas för födda 2005 och de givna grenarna var som för juniorerna tunnband och band. Matilda stod på bra i båda grenarna och var ganska nöjd med sin insats, främst i genen band. Belöningen för Matildas träningsflit och starka tävlingsinsats under söndagen blev denna gång - Guld!

Emma som kämpade på bra trots att hon besvärats av en skada i handleden sedan flickorna framträdande i Duo på SM blev totalt nummer fyra. Men hon var inte nöjd med dagens insats, då det var några misstag i båda grenarna.

På plats som tränare fanns Erika Gustafsson och bakom domarbordet Emma Sandell.

Skapa din hemsida gratis!