Lyckad tävling i Bosnien för våra gymnaster

24.10.2023

Landskrona Kvinnliga GF har varit på internationell tävling i Visoko, en liten ort utanför Sarajevo i Bosnien. Med från LKGF var Maria Koroleva, Maiah Hantoft och Matilda Westin. Totalt var det 150 startande gymnaster från fem länder. Det fanns kategori A, B och B light.

Maiah var den första från LKGF på tävlingsgolvet och tävlade i junior A födda 2008-2009. För Maiah handlade det om tre grenar; tunnband, boll och käglor. Första grenen tunnband var ganska stabil förutom en miss i första kastet. Bollen gick inte vidare och käglorna som avslutade kändes som på träning. Resultatet för Maiah blev guld i tunnband, silver i käglor och ett brons i totalresultatet.

Maria var näst på tur i kategori B. Hon hade valt att ställa upp i grenarna boll och käglor. Bollmomentet var stabilt och bra. Käglorna var ungefär som på träning. Det blev två guld med hem till Landskrona för en strålande glad Maria, som tränar hårt.

Matilda var lite övertaggad i tunnbandsmomentet som inledde senior A och det blev inte alls som det var tänkt. Men Matilda hämtade upp sig och körde ett bra bollprogram med inlevelse och fina rullningar på kroppen. Det blev fina applåder av publiken. Kägelprogrammet som avslutade hade tyvärr några små drops för mycket. Totalt blev det brons i seniortävlingen och en extra bronsmedalj för insatsen i bollprogrammet.

På tävlingen träffade vi en "gammal" gymnast från LKGF, Leja Katica, som bodde i Landskrona under kriget i forna Jugoslavien och som flyttade hem igen vid krigsslutet. Nu med egen klubb och duktiga gymnaster i KRG Zeljeznicar.

Under söndagen var det sightseeing i Sarajevo. Vi hann med "Bascarsija" i gamla stan, några restaurangbesök med cevapi, "Gazi Husrev-beg Mosque" och linbana upp på berget med utsikt över hela staden i den behagliga värmen. Många glada skratt och oförglömliga minnen!

Skapa din hemsida gratis!