LKGF var representerade i Ritam Cup, Belgrad

27.04.2019

Under påskhelgen har tre gymnaster och en tränare från Landskrona Kvinnliga GF besökt Belgrad i Serbien för att delta i den internationella tävlingen Ritam Cup.

Ritam Cup är en mycket välorganiserad tävling som lockat 21 nationer och ett stort antal gymnaster från både Europa, Nya Zeeland och Argentina. Från Landskrona Kvinnliga GF tävlade Tuva Henckel och Astrid Kristensson Nilsson i juniorkategorin. Meja Engdahl Petersson provade sin förmåga i seniortävlingen.

Alla tre gymnasterna var tända på att visa sina program och första dagenbjöd på två grenar. För Astrid och Tuva var det rep och boll och för Meja vara det tunnband och boll. Ett ganska bra intryck av alla tre gymnasterna, men några onödiga missar.

Dag två var ägnad åt käglor och band och det är med dessa båda redskap man brukar säga att tävlingen startar på riktigt. Astrid hade tyvärr ingen bra dag och rasade ner i resultatlistan efter att ha tappat käglorna allt för många gånger. Tuva däremot tog det lugnt och metodiskt och avverkade både band och käglor med betyg godkänt och resultatet en 27:e plats. Meja "snurrade till det" i grenen band, men körde upp sig lite i avslutande grenen käglor och slutade på 20:e plats. 


Tävlingen bjöd på både "ups and downs" för de tre landskronagymnasterna. Men erfarenheten det ger att tävla internationellt är så otroligt viktig, utvecklande och givande för flickorna. Behållningen av helgens tävlingar var Alexandra Agiurgiculese från Italien som gjorde rent hus i seniorklassen. En gymnast som är helt i världstoppen och konkurrerar om medaljer på både EM och VM. 

Skapa din hemsida gratis!