LKGF tog medaljer i Nordiska mästerskapen

09.03.2020

Kristianstad Arena har under helgen varit plats för Nordiska Mästerskapen i rytmisk gymnastik. I det svenska laget ingick flera representanter från Landskrona Kvinnliga GF.

Meja Engdahl Petersson var uttagen i den individuella tävlingen och ställde upp i grenarna tunnband och käglor. Mejas insats var klart godkänd i tunnbandsprogrammet men kägelmomentet innehöll ett par misstag för mycket. Meja som är i god fysisk form visade på en stigande formkurva efter ett litet dipp vid Riksserien 1 i februari i Landskrona. Dock blev det ingen finalplats individuellt denna gång. Tillsammans med övriga individuella seniorgymnaster i det svenska laget blev resultatet en bronsmedalj i lagtävlingen. Vann gjorde laget från Finland.

LKGF hade inga representanter i juniorer individuellt, juniortrupp eller i duotävlingen. Men i seniortävlingen för trupp var Landskrona representerat av Meja, som nämnts tidigare tillsammans med Tuva Henckel, Lucia Modeér Castro, Sanna Agic och Astrid Kristensson Nilsson. Dessa fem gymnaster tävlade tillsammans i två program. Ett program med bollar och ett med kombinationen tunnband och käglor.

Under lördagen genomfördes mångkampen, där båda grenarnas sammanlagda poäng gav resultatet. I den tävlingen hamnade flickorna på fjärde plats. Vid lördagens grenfinal genomfördes bollprogrammet mycket bra och resultatet blev silvermedaljen. Tunnband och käglor som kördes en stund senare blev inte helt lyckat och flickorna fick nöja sig med brons. Finland var outstanding i denna kategori med sin trupp som satsar mot ett eventuellt OS deltagande.

Emma Sandell återfanns bakom domarbordet under de båda tävlingsdagarna och kanske har LKGF en blivande internationell domare här.................:-)

Rebecca Braun och undertecknad coachade gymnasterna under den intensiva helgen. Vi summerar och kommenterar; "Det blev en bra helg på jobbet".

Skapa din hemsida gratis!