LKGF:s gymnaster tog medaljer i Favorit Cup, Slovenien

04.10.2023

I helgen var tre gymnaster samt en tränare i Maribor, Slovenien för internationellt tävlingsdeltagande på klubbnivå. Förutom Landskronagymnasterna fanns det deltagare från södra Europa, Chile och Australien på plats bland de 12 deltagande nationerna. 

Maiah Hantoft, Liusiya Koroleva och Matilda Westin deltog på "Favorit Cup 2023". Som vanligt var det ett stort antal gymnaster som tävlade och de var indelade i kategor A och B. Samtliga gymnaster från Landskrona Kvinnliga GF var anmälda i kategorin A och fick därmed delta i två grenar efter eget val.

Maiah deltog i tunnband och käglor. Det nya kägelprogrammet såg bra ut i sitt genomförande med inlevelse och glädje. Tunnbandet innehöll tyvärr en miss men Maiah blev belönad med bronsmedalj i båda redskapen i juniorernas tävling. 

Liusiya hade valt boll och käglor. I bollprogrammet, som är nykomponerat och dansant, gick det väldigt bra. Liusiya fick en bronsmedalj för den insatsen. Kägelmomentet var lite skakigare och inte alls vad Liusiya hade tänkt sig. 

Matilda som inte tävlat sedan i februari, då hon skadade sin tumme, gjorde tävlingscomeback med grenarna tunnband och käglor. Tunnbandsprogrammet som är nykomponerat såg bra ut, medan kägelmomentet innehöll en del tapp. Matilda fick, trots tapp i käglor, brons både i tunnband och käglor. 

Flickorna passade även på att njuta av det fina vädret i den gamla delen av Maribor med slott från 1400-talet, god mat, samt lite roliga incidenter som satte extra prägel och skapar minnen av vistelsen i Slovenien.

Skapa din hemsida gratis!