LKGF deltog i Caribbian Star, Puerto Rico

03.05.2017

För tredje året i rad arrangerades "Caribbian Star" i Rytmisk Gymnastik i Puerto Rico.
Tävlingen växer för varje år och så även kvalitén på de tävlande.Fyra gymnaster från Landskrona Kvinnliga GF fanns på plats i det nio nationer starka tävlingsfält.

Som vanligt när det är internationella tillställningar bjuds även lite yngre gymnaster in för att skaffa sig tävlingserfarenhet. Så var även fallet vid denna tillställning och det var tävling från tidig morgon till sen kväll. Vi fick se många duktiga gymnaster, både små och mera etablerade i lite större storlekar.

Första tävlingsdagen

Alma Månsson nybliven junior och Meja Engdahl Petersson tävlade i juniorkategori FIG. Meja genomförde ett starkt tunnbandsprogram som första gren men gjorde två tydliga misstag. Ingångspoängen i tävlingen blev inte vad vi tänkt oss. Men Meja kom igen starkt och levererade bra i boll. Alma Gjorde en stabil insats i tunnband och var nöjd, men bollen som följde på var ingen höjdare.

Wilma körde starkt i tunnbandet och var nöjd med sina piruetter framförallt. Bollen som var andra gren var inte lika stark och poängen blev betydligt lägre. Olivia var lite darrig i tunnbandet men gjorde en betydligt bättre insats i boll och det var många som lade märke till hennes tempo och snabbhet i fötterna. Wilma och Olivia tävlade i seniorkategori FIG.

Andra tävlingsdagen

Alma gjorde några misstag i käglorna och levererade sedan band helt efter förmåga. Meja körde på bra i käglorna och följde upp med en stark inlevelse i bandprogrammet. Meja var nöjd med sin siffra och placering i band som belönades med 10,80 och en femteplats.

Wilma körde sitt livs kägelprogram och fick en fin poäng. Jätteroligt att se Wilma med höjd och bestämdhet i sina kast. Band är inte helt Wilmas starka sida men genomförandet var okej.

Olivia var supertaggad och levererade käglor på ett formidabelt sätt och följde upp med ett mycket bra bandprogram. En nöjd Olivia som helhet med tävlingen kommenterade sin poäng med; Jag får ju bättre poäng här än hemma i Sverige!

Juniortävlingen vanns av en mycket duktig gymnast från Puerto Rico och seniorernas tävling av estniska tvåan Carmen Camela.

Landskronagymnasterna gladdes vid prisutdelningen av det amerikanska systemet med priser i varje separat gren, samt även i totalen och att det delas ut medaljer till mer än plats 1- 3.

Det blev ett väldigt klirr runt halsen på LKGF flickorna när priser för fyra grenar samt totalt var utdelat. Olivia kammade hem två fjärdeplatser, två femte platser och blev femma i totalen. Wilma nummer sju totalt och sexa i någon gren. Meja femma som tidigare nämnts i band, nio-tio i boll och käglor och tio i totalen. Alma som var med för att se och lära hamnade lite längre ner i resultatlistan.

Flickorna från Landskrona blev mycket uppmärksammade och vi fick en inbjudan till tävling i Las Vegas, USA. Något att spara till framöver i den grå vardagen...


Skapa din hemsida gratis!