Landskrona Kvinnliga GF på äventyr i Estland

09.03.2019

Torsdagen den 28/2 åkte en delegation av en juniortrupp och en individuell seniorgymnast från Landskrona Kvinnliga GF för att delta på den stora tävlingen Miss Valentine.


Miss Valentine är en stor tävling och hade detta året även 25 års jubileum, tävlingen hade lockat hela 900 gymnaster från 37 olika länder. På kvällen när vi kom fram hade tjejerna podium träning 22.20 detta gick bra och tjejerna i truppen verkade taggade. Meja Engdahl Petersson (senior) fick tyvärr stryka sig på grund av en oturlig skada i högerhanden.

På fredagen den 1 mars var det dags för tävling, även denna gång sent på kvällen. Truppen stod på tävlingsgolvet 21.44 och första redskapet var band. Dem öppnade starkt och såg lugna och fina ut, men efter lite mer än halva programmet blev ett svårighetsbyte lite felplacerat och sen kunde truppen tyvärr inte komma igen i programmet och det blev lite väl många tapp. Besvikna tjejer åkte tillbaka till hotellet för att sova och ladda om inför lördagens tävling. 

Tunnbandsprogrammet var det dags för under lördagen och tjejerna ville ha revansch för det lite sämre bandprogrammet. Och nog fick dem revansch, det var höga fina kast, fina svårigheter och bra byten. Tjejerna var nöjda! Poängen blev 10.85 för truppen och det är deras högsta poäng de fått tillsammans. Det räckte tyvärr inte till final i detta rutinerade startfält. Våra Landskrona tjejer slogs mot bland annat Rysslands, Ukrainas och Vitrysslands "National team". Vann gjorde Rysslands juniortrupp.

Men efter en helg i Estland har tjejerna fått mer rutin och bra erfarenhet inför framtida uppdrag. Juniortruppen består av Alma Månsson, Astrid Kristensson Nilsson, Emma Jönsson, Sanna Agic och Tuva Henckel. 

Skapa din hemsida gratis!