Juniortruppen på äventyr i Grekland

27.10.2018

I helgen var LKGF återigen iväg på tävling och denna gång var det i varma Thessaloniki, Grekland. I onsdags flög juniorerna Tuva Henckel, Alma Månsson, Sanna Agic, Astrid Kristensson Nilsson och Emma Jönsson dit med coach Wiktoria Matulaniec.

Tävlingen började först på lördag så det fanns mycket tid för sightseeing och träning under tiden. Redan på onsdag kväll var det utforskning av hotellområdet på schemat och lite senare blev det en sväng till gymmet.

Nästföljande dag besökte tjejerna Thessaloniki. Tidigt på morgonen hoppade delegationen på en gammal och bullrig stadsbuss för att hinna se stadens mest attraktiva sevärdheter fram till sena eftermiddagen. Väl tillbaka på hotellet var det dags för första träningen. Gruppen blev hämtade av en minibuss som körde dem ut till hallen. Tjejerna var taggade och det syntes även på golvet. Olyckligtvis råkade Tuva ut för en skada när truppen körde det sista kastet. Hon fick bandpinnen på kindbenet strax under ögat så att huden spräckte. Lyckligt nog var det endast en liten spricka som Wiktoria enkelt kunde klistra ihop.

På fredag var det podiumträning. Den här gången fick tjejerna köra till musik, både trupp och individuellt. Det var stabila insatser. Tjejerna var lite nervösa men såg koncentrerade ut. Dagen avslutades med shopping på köpcentrumet "Big Shopping".

Lördag var kommen och likaså tävlingen. Tjejerna inledde med truppen. Den första körningen var ostabil med många slarviga missar och tapp. De var osynkroniserade och stressade. Andra körningen däremot var en helt annan trupp. Alla kasten satt där de skulle och man kunde se att tjejerna var en trupp på riktigt.

Söndag var det dags för den individuella tävlingen. Först ut var juniorerna födda '04, där Alma startade hela tävlingen med tunnband. I början av helgen var Alma väldigt nervös, men när hon gick ut och körde sitt första program gick det över förväntan. Alma var samlad och gjorde precis det hon skulle.

Tunnbandsprogrammet gav henne en femteplacering i grenfinalen. Därefter kom Tuva och Astrid som båda gjorde ett mycket starkt första intryck. Astrids tunnbandsprogram resulterade i en bronsmedalj i grenfinalen.

Efter tunnbandet var det bollarnas tur. Både Alma och Sanna körde boll. Sanna var modig och gav allt hon kunde. Hon vågade på sig ett svårt fång som dessvärre slank utanför golvet. Trots det gav hon inte upp och fullföljde sitt program. I rotation tre körde alla fyra käglor som också resulterade i fyra grenfinalsplaceringar. Var och en av tjejerna gjorde en stabil körning utan större tapp eller slarv. I sista rotationen körde tre av fyra band där Tuva och Astrid tog silver respektive brons i grenfinalen. Fastän bandets svårighet var båda programmen mycket väl utförda. Vann juniortävlingen gjorde en rysk gymnast.

Efter lunch var det dags för juniorerna födda '05. I denna kategorin hade LKGF endast en gymnast och det var Emma Jönsson. Emma startade i rotation två med boll, därpå följde käglor och sist band. Bandet var Emmas starkaste gren och hon lyckades knipa en fjärdeplats i grenfinalen. Överlag en stark insats från vår yngsta gymnast. I denna kategori segrade en gymnast från hemmanationen Grekland.

Sammanfattningsvis har det varit en mycket rolig resa med både nöje och allvar. Tjejerna har haft tålamod, fokus och visat på självsäkerhet. Tränar Wiktoria var väldigt stolt.

Skapa din hemsida gratis!